Борисов: Със слабия служебен кабинет и без парламент е рисково

Снимка: Архив

Ако не се бяхме разбрали с “Обединените патриоти”, трябваше да отидем на нови избори в следващите няколко месеца. Това заяви при представянето на управленската програма на следващото правителство бъдещия премиер Бойко Борисов. И допълни: “Когато отчетем и безспорно слабото служебно правителство, още месеци без парламент е дори рисково.”

“Беше ни трудно и затова благодаря на всички, тъй като трябваше да се положат много компромиси, отстъпвахме за пенсиите, те отстъпваха в други неща, но винаги сме се водили от принципа “България над всичко”, каза още лидерът на ГЕРБ. По думите му без компромиси между двете партии е щяло да се стигне до нови парламентарни избори. БСП и “Обединените патриоти” не могат да направят дори и с “Воля” коалиция, за да им стигне за управление. От националистическата формация са декларирали пред Борисов, че пред тях не е стоял вариант за коалиция с БСП или с ДПС. “Чисто математически, ако не се бяхме разбрали с тези хора, трябваше да отидем на нови избори в следващите няколко месеца”, обобщи сформирането на парламентарното мнозинство Борисов.

Междувременно служебният министър-председател Огнян Герджиков заяви от Босилеград, че е подготвил папка с препоръки за новия мандат на Бойко Борисов като премиер. “В папката ще присъстват и проблемите на Западните покрайнини и аз ще ходатайствам те да се решат”, каза Герджиков. И обобщи, че на служебния кабинет му остават 3 седмици работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика