Борисов: С Макрон поставихме добро начало на ползотворно сътрудничество (СНИМКИ)

"Мисля, че с новия президент на Франция поставихме едно добро начало на ползотворно сътрудничество, основано на доверие. Радвам се, че г-н Еманюел Макрон прие поканата да посети България и ще го очаквам през месец август", написа в профила си във фейсбук Бойко Борисов.

"По време на срещата ни стана ясно, че се отчитат усилията, които сме положили за справяне с миграционната вълна, отчитат се усилията, които полагаме във финансовата дисциплина, публичните финанси, реформите, които сме направили. Всички в Европа се надяваме неговата енергичност, младост и опит да допринесат за придвижването напред на силна и единна Европа", пише още премиерът.

"България има рядък шанс с предстоящото председателство на ЕС и това, което сме постигнали като авторитет в Европа, да постави темата за влизане в „чакалнята” на Еврозоната, механизма на обменните курсове ERM II. А това означава намаляване на лихвите по кредитите, гарантиране на инвестициите и преодоляване на рисковете за страната ни от Европа на „две скорости”. Работим активно по темата, която утре ще обсъдим и с германския канцлер. Благодаря на президента Макрон за думите му, че България в момента и като стабилност, и като дисциплина, и като финансово-икономически показатели е много по-близко до сърцето на Европа и не е в периферията. Познавам го от времето, когато още беше финансов министър, той харесва нашия регион и това би било от полза за нас", пише още Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2001006306794096/?autoplay_reason=ugc_default_allowed&video_container_type=4&video_creator_product_type=0&app_id=6628568379&live_video_guests=0

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България