Борисов: С Япония ще подпомогнем големи инфраструктурни проекти в България и на Балканите

Цялата си воля и усърдие ще положим максимално бързо да приключат преговорите между ЕС и Япония, каза премиерът Бойко Борисов след срещата си с японския министър-председател Шиндзо Абе.

„Надявам се в тези 2 дни да свършим доста работа. „Категорични сме, че всички проблеми трябва да се решават мирно на масата на преговори. Цялата си воля и усърдие ще положим максимално бързо да се ускори процесът по време на нашето председателство за приключат на преговорите между ЕС и Япония, защото това е важно и за бизнеса. Преди една година темата Западни Балкани надали сте я чували някъде. Сега тя е приоритет на ЕС по време на нашето председателство. 16+1 се измести в България тази година, така че освен председателството на ЕС ще имаме и председателство на 16+1 с китайския премиер“, заяви Борисов.

По думите му след първото посещение в Саудитска Арабия, саудитският премиер също има интерес и ще организират такава среща в България.

„Днес с японският премиер имаме традиционни и изключително близки с двата народа отношения, с изключително мощните корпорации, чиито лидери днес са тук в София, с българската експертиза по темата, съм убеден, че с премиера на Япония ще положим схеми за подпомогне на големи инфраструктурни проекти не само в България, но и на територията на Балканите. Благодаря за безвъзмездната помощ, която Япония е предоставяла. Още веднъж добре дошли“, каза още Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България