Борисов: С МВР и ДАНС ще направим ревизия на целия преход

Бойко Борисов

След изборите ще направим ревизия на всички приватизационни сделки по време на прехода. Това каза на правителственото заседание министър-председателят Бойко Борисов.

"Булгартабак" не е продаван от мен. Много ясно искам да го кажа на тези, които са им сведени тези опорни точки. "Булгартабак" нито имаше пари в сметката тогава, това, което са ми докладвали и беше продаден от Агенция за приватизация. Моля медиите да питат шефа на тази агенция да разкаже за сделката как е направена с консултант "Сити банк", една от най-големите банки с опит, с наблюдаващ министър Трайчо Трайков. И за това понеже виждам, че и Конюшните бързо забравиха и много други неща се забравиха. Поинтересувах се малко, има още поне две години за много от сделките за абсолютната давност", заяви премиерът.

"Затова с МВР, на ДАНС разпоредбите, които ще дам, да направим ревизия на целия преход. На всички приватизационни сделки, за да стане ясно кой кога и какво е продавал и дали това е реалната цена. В тази сфера, живот и здраве да минат изборите, ще се съсредоточим в пълния обем", допълни Борисов. "Да отидат всичко, което имат за „Булгартабак”, да го извадят, щом имат претенции. Аз не съм продавал „Булгартабак", каза още той.

Премиерът попита министрите: "Както всеки един от вас, когато продава нещо, пита ли ме мен? Има си надлежен ред. Аз не мога да назнача един човек във вашите министерства, понеже публиката си мисли обратно. Чистачка не мога да назнача в едно министерство, без министъра да я назначи!".

https://www.youtube.com/watch?v=swMmcH6uX4k

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България