Борисов: В ГЕРБ сме много скучни, знае се всичко, което ще правим

ГЕРБ са много скучни и се знае всичко, което ще правят. Това заяви лидерът на ГЕРБ, бивш министър-председател и водач на листата на партията в 25-ти МИР София град Бойко Борисов по време на Европейски форум „Предприемачество за растеж“.

По думите на Борисов това е най-големият проблем на партията. „Нищо не можем да излъжем, нищо не можем да ви обещаем повече от това, което казах“, заяви Борисов и коментира, че му се иска да се вдигнат доходите и българинът да е щастлив. Според него това е постижимо, когато държавата е стабилна и спокойна.

"От първия ден ще обърнем бюрокрацията и администрацията да работи за хората и за бизнеса", каза още Борисов.

„След образованието, което слагаме като приоритет и принудата всеки да отиде да учи, за да излезе грамотен, за да може да си намери работа и то да бъде конкурентоспособна, за да може да се развие след това, веднага след години ще благодариш на тези, които са те принуждавали да учиш“, допълни Бойко Борисов и посочи, че държавата трябва да приложи всички форми на принуда.

Борисов обърна внимание и върху фалшивите инвалидни пенсии и отбеляза, че има много да се направи по тази тема. Според него звената, които са направени за борба с контрабандата, могат да се приложат и там.

„В общи линии от идентифицираните проблеми, другият който мори и създава усещането за корупция, за нещастие ако щеш, това е бюрокрацията. Вече имаме закони, имаме агенция за електронно управление, имаме знанията как да стане. В много от министерствата дори е направено“, допълни Борисов.

„Сега трябва да сядаме и да се обясняваме на нашите политически опоненти“, посочи Борисов и обясни, че от ГЕРБ са започнали от тези неща, които касаят живота и здравето и най-вече носят повече доходи. „Не бива да пропускаме пречиствателните станции на София“, каза Борисов и попита какви са били язовир Искър и реката, както и „Кремиковци“.

„Понеже отчитаме, че чистота на въздуха не е от най-добрите. Ами няма да бъде, понеже десетилетия е замърсяван“, посочи Борисов. По адрес на БСП лидерът на ГЕРБ заяви, че те отчитат 49 конгрес. „ГЕРБ е на 10 години, всичко това, което изброих е в рамките на 10 години. Ако бяхме на 130 години, сигурно и ние щяхме да имаме на Бузлуджа една неподдържана чиния“, допълни Борисов.

По отношение на отстраняването на главния секретар на МВР Георги Костов, лидерът на ГЕРБ коментира: "Пилот в държавата няма. Не ме интересува името и субекта, кой е най-висшата професионална фигура на МВР. Но да се объркат всичките за пореден път кой го сменя, какви са мотивите, но само преди една седмица казват, че няма такова нещо. Кой предложи смяната ? Кой? Интересува ме кой модел“.

Категорично сме "за" плоския данък, всяко пипане на данъците ще увеличи сивия сектор. По отношение на борбата с контрабандата, той заяви, че тя трябва да продължи, защото това генерира ресурс в бюджета, но прави и конкурентоспособни компаниите, работещи в България.

Във връзка с образованието Борисов коментира, че подготовката на кадрите пряко кореспондира с конкурентната работна ръка. "Това не се ли направи, ние сме малки като държава. Живата сила, живата работна ръка е изключително важна“, коментира Борисов. Според него не само в София, но и в останалите градове трябва да се правят инвестиции.

„Според мен, това което се реализира само допринесе за развитието на предприемачеството, за развитието на бизнеса“, каза Бойко Борисов.

„Сиреч вече за едната част на България към Благоевград, знам че вече и усилено се строи лота на „Струма“ от Сандански към Кресна. Нещата започват да се развиват и към тях“, допълни той и посочи, че това е само за няколко години. „Говорим за София, но всичко което се направи като инвестиция в София, трябваше да се направи много отдавна“, обърна внимание Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/vb.100006542380422/1946977085530352/?type=2&theater¬if_t=live_video_explicit¬if_id=1487758152029668

Коментари

Задължително поле