Хванаха шофьора, който прегази мъж край Нови Искър и избяга

Близо 100 000 лв. са събрани за доизграждането на храма във ВТУ Почетоха Деня на Свети Евтимий, Патриарх Търновски

Австралия приветства експериментален спасителен дрон В проекта са инвестирани стотици хиляди долари

През обектива на „Труд“: Как Борисов и Меркел отговарят на медиите (СНИМКИ)

Синдикатите срещу поскъпването на тока, предвиждат фалити КНСБ и КТ „Подкрепа“ излязоха със съвместна позиция в подкрепа на работодателите

Борисов отговаря на „Труд“: Лидерите от Западните Балкани трябва колкото се може по-бързо да покрият критериите за членство в ЕС

ЦСКА бие с голове на новите

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Борисов и Меркел

Меркел отговаря на „Труд“: Подкрепяме България за Шенген, но не мога да кажа точна дата за присъединяване Възлагаме големи надежди на българското председателство, каза германският канцлер

Ердоган обяви началото на турската военна операция в сирийския град Африн

Вучич към сърбите в Косово: Останете тук, не напускайте домовете си, ще ви помагаме

Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Спас Русев гледа „Левски“

Въвеждат Монтесори педагогика в детските градини в Габрово Проектът стартира с 90 000 лева

НКЖИ: Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна с газ на гара Бяла

Борис Велчев отново е „Преподавател на годината” във ВТУ

Снимка: Архив

Професорът по наказателно право Борис Велчев е избран от студентите на Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий“ за „Преподавател на годината”.

Почетното отличие бе обявено от председателя на Студентския съвет Петър Петров по време на тържественото събрание по случай Деня на народните будители. Над 600 бакалаври, магистри, докторанти и специализанти са участвали в електронното гласуване. Проф. Велчев е получил подкрепата на повече от 350 студенти. Бившият главен прокурор и настоящ председател на Конституционния съд е ръководил и правния съвет на президента Георги Първанов. Почетното отличие „Преподавател на годината” печели за втори път.

Департамент за преквалификация на учителите се сформира във Великотърновския университет. Това съобщи ректорът на висшето училище проф. Христо Бонджолов в навечерието на Деня на народните будители.

„Всички заедно имаме много работа да върнем статуса и уважението на българския учител в нашето общество”, подчерта ръководителят на вуза.

Академично слово изнесе проф. Иван Станков.

„На този ден никой не прави заря и тържествена проверка. Властта не коленичи тържествено пред никой. Празник без повод, само с причина…Всички будители са били и книжовници. Разнасяли са религиозна, историческа и политическа просвета в робския сумрак. Знанието е истинският нож в сърцето на робията. Знаещият е борецът срещу забравата и срещу посредствеността. Знаещият е будител по природа, защото обича отечеството си информирано, подготвено, аргументирано. В края на всяко будителство задължително стои родолюбието. От него са опалени всички, които днес честваме. Родолюбието е по-старо от значките, пенсиите и знамената. Отечеството се носи в душата. Родолюбието въобще не изисква да крещиш името на България по площади или стадиони. Достатъчно е да си говориш с твоята България на ум и в този разговор просто да я наричаш родино, а когато тя поиска, да се отзовеш, да направиш нещо малко за нея. Например да останеш. И тогава тя ще бъде щастлива”, каза проф. Станков.

Грамоти Maxima cum Laude получиха 104 преподаватели, повишени в научна степен. Сред тях 15 професори, 8 доктори на науката, 13 доценти и 68 доктори. Грамотите връчи проф. Станьо Георгиев, ректор на ВТУ от 1984 до 1987 г.

С Почетен знак на ректора бе удостоен проф. Иван Харалампиев, ректор на Великотърновския университет 1999 – 2007 година, за неговите големи заслуги и принос за издигането и утвърждаването на авторитета на Великотърновския университет и по случай 70-годишнината му.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.