Борис Кърчев от ГЕРБ: Фирмите ми не са били длъжници на държавата и бюджета, когато съм излязъл от тях

Заявявам категорично, че към датите, когато съм излязъл като съдружник от двете дружества „КТВ” и „Би Би Си Кейбъл”, те не са имали никакви задължения към държавата и бюджета, заяви на пресконференция днес народният представител от ГЕРБ-Казанлък Борис Кърчев. В подкрепа на думите си той представи официални справки от НАП за липсата на задължения на фирмите, към датата на излизането му от тях като съдружник и управител. Миналият четвъртък Кърчев неправомерно бе обвинен от колегата си от БСП Георги Търновалийски, че е продал фирмите си на малоимотно лице и така е решил проблемите си – изявления, породени от публикации на казанлъшка медия, които Кърчев определи като: „изнудване и имащи основна цел да компрометират мен и партията, която представлявам. Вероятно цялата тази кампания срещу мен и ГЕРБ е свързана и с вътрешните борби в БСП – Казанлък, за избор на председател на структурата им. Нека седнат от БСП и да си гледат проблемите – нито аз, нито ГЕРБ имаме вина за техните неуредици и разправии”.

Кърчев припомни, че всички други частни спорове между фирми се решават в съда, и обезпеченията по тези спорове са проблем на страните в спора. Всеки гражданин има право да купува, продава и прехвърля дялове от фирми. Борис Кърчев бе категоричен, че никога не е принуждавал някой на сила или чрез финансово стимулиране да купува от него каквото и да е било. Всичко останало е интерпретации.

1-4

„Изнудването е основната цел на всички публикации по мой адрес. Целта е да се опетни името ми, да се настроят гражданите и хората, които са ми гласували доверие и са ме избрали за народен представител и да се дискредитира ГЕРБ на местно, а от там и на национално ниво - политика, която казанлъшката „Пресс ТВ” води систематично от дълги години срещу цялата структура на ГЕРБ в гр. Казанлък и региона, и използва своите журналисти, не да отразяват обективни и важни за местното население новини, а да дезинформират и внушават откровени неистини и да печелят симпатии за БСП”, заяви Кърчев и бе категоричен, че заради финансови облаги от страна на собствениците на медията, върху него бива упражняван психически тормоз и натиск, който рефлектира и върху семейството му.

„Проблемът е дело, водено в Арбитражен съд при Българската търговско - промишлена палата, между фирмите СД “Самарски и сие“ – собственик на „Пресс ТВ”, и „Би Би Си Кейбъл”, в която съм бил съдружник, и която е осъдена да заплати неустойка, в размер на 135 000 лв. Тук искам да поставя въпроса до колко морално е частни съдилища, които омбудсманът Мая Манолова преди време критикува много остро, и още повече частен съд, управляван от Златимир Орсов – бивш член на Висшия съвет на БСП, и добър приятел на фамилия Самарски – видно от снимки от страница в социалните мрежи - Орсов на гости на 50-годишния юбилей на Славка Самарска, да е арбитър в дело, в което едната страна е фирма, собственост на Самарски? Пресс ТВ печели делото и продава чрез ЧСИ офиса на фирмата Би Би Си Кейбъл, но явно сумата не удовлетворява ищците и те бурно заливат с помия основно мен, като публична личност, вероятно, за да им доплатя! Подчертавам, че когато излиза решението, аз вече не съм съдружник във фирмата, но пък съм добра мишена за хули и нападки! В същото време, фирмата СД “Самарски и сие“ - собственик на „Пресс ТВ” напуска стаите, които помещава срещу символична сума в офиса на „Би Би Си Кейбъл”, без да заплати натрупани задължения от наеми в размер на почти 9000 лв.”, подчерта Борис Кърчев и попита защо радетелите за борбата с финансови злоупотреби, щом са толкова сигурни, че е ощетил държавата, като е продал свои задлъжнели фирми на малоимотно лице, не са сезирали компетентните органи в лицето на Прокуратурата.

Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев попита също:

1) Същите тези радетели на борбата с измамите биха ли проверили бизнес начинанията и на хора от БСП, а не само от ГЕРБ? Биха ли проверили лицето Пламен Станимиров Караджов – председател на групата общински съветници от „БСП лява България“, близък приятел на Васил Самарски, вероятно негов ученик в гешефтите – протеже, както се изразяват журналистите от „Пресс ТВ”, дали е бил собственик на капитала и управител на фирма „ПЛАН 09“ с ЕИК 200581550 - в момента обявена в несъстоятелност, в периода от 28.01.2009г. до 20.10.2014г.?

2) Бил ли е Пламен Караджов, посредством тази фирма, наемател съгласно договор за наем с Община Казанлък, на общински обект – заведение за хранене – паметник на културата, с площ 328 кв. м. за сумата от 830лв. с ДДС?

3) Плащал ли е наем Пламен Караджов на Община Казанлък в периода от 01.03.2012г. до 01.04.2014г. – тоест 26 месеца?

4) Има ли задължения общинският съветник и председател на групата общински съветници от БСП – Пламен Караджов към Община Казанлък към момента за над 30 000 лв.?

5) Прехвърлил ли е Пламен Караджов фирмата си ПЛАН 09 на малоимотното лице Йосиф Георгиев Йосифов – собственик на 34 фирми?

6) По същото време Пламен Караджов имал ли е междуфирмени спорове и запори от други фирми и прехвърлял ли е дялове от фирми, за да не плаща на Община Казанлък?

„Донякъде разбирам атаката срещу мен и ГЕРБ от медията „Прес ТВ“, близка до Васил Самарски – все пак Самарски е и нещатен сътрудник на народния представител от БСП Донка Симеонова в областите „икономика“ и „образование“. Въпреки че не е в ресора му, все пак, щом има възможност да се ползва от услугите на медията, го прави, с цел да натрупа някакъв дивидент за БСП”, каза още депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България