Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев: Който премине нелегално границата, бързо го хващаме

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

“Бороспорт”: Възрастният е пуснал изхлузилото се от лифта дете с надеждата други туристи да го хванат

“На 5 март в 12:39 ч. веднага след качване на лифт “Мартинови бараки” на група от 2-ма възрастни с 2 деца, едното дете се изхлузва и увисва от седалката след първия стълб на лифта”, съобщиха от “Бороспорт” в изявление за днешния инцидент на Боровец.

“Лифтът е спрян веднага и ски патрулът, който се намира наблизо, реагира много бързо, взима стълба от долна станция и се насочва към мястото, за да окаже помощ. Всичко се развива в рамките на половин минута. Патрулът е бил съвсем наблизо, когато хора, намиращи се под седалката, са протегнали ръце и са подканили възрастния придружител да пусне детето. За съжаление не са изчакали патрула и са пуснали детето с надеждата, че ще бъде хванато от туристите под лифта. Детето е паднало и по наша информация е със счупен крак. ПСС закараха детето веднага до медицинския център, за да му бъде оказана първа помощ. По наша информация детето е закарано в “Пирогов”, разказаха от “Бороспорт”.

“Екипът ни следи от близо развитието по случая, опитваме се да направим връзка с родителите на детето и да помогнем, с каквото е необходимо”, уверяват от дружеството.

“Използваме този случай да напомним още веднъж на всички гости на курорта да бъдат внимателни при ползването на лифтовите съоръжения и да се доверяват на бързата реакция на нашите екипи – ски патрула и персонала обслужващ лифтовете. Нашите екипи са тренирани за бърза и адекватна реакция в такива случаи. Ако не бяха избързали и пуснали детето в ръцете на доброжелателните туристи, и бяха изчакали нашата намеса, този случай нямаше да стигне до “Пирогов”, гласи позицията на “Бороспорт”.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) изпрати незабавно свой екип, който съвместно с Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН) да установи причините за инцидента, съобщиха от КЗП. След приключване на проверката ще бъде предоставена информация за резултатите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Обяснението че лифта е спрян веднага е абсолютна ЛЪЖА!!!На видеото от камерата се вижда много добре как детето виси още на тръгване в района на мрежата около лифта и няма никаква реакция от лифтаджиите!!!!Ако е спрян веднага лифта детето щеше да е в оградата,а не на височина 4,5 метра.

Отговорете