Борошош наел ненужно адвокатска кантора за НДК

Щатната отговорничка за обществените поръчки възразила, той й предложил да остане на работа като секретарка

Първите четирима свидетели дадоха показания пред Софийския градски съд по делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош и председателя на управителния съвет Владимир Кръстев, обвинени за присвояване на пари от ремонта и обновяването на сградата преди европредседателството.

Марияна Владова разказа пред съда, че е предупредила Боршош да не наема адвокатска кантора и че вместо това могат да бъдат назначени поне петима служители, които да работят на договор само за НДК. Тя се е занимавала с обществени поръчки, а след като Министерският съвет е отпуснал допълнителни средства дошла идеята за сключване на договор с външна фирма. След като чул предложението й, Боршош й предложил да я остави на работа като секретарка. Владова обясни пред съда, че е с две висши образования, международна квалификация и владее четири езика, заради което отказала секретарската длъжност.

Показания пред съда даде и Мартин Дановски, който е бил част от екипа на съветниците в кабинета на вицепремиера Томислав Дончев и е участвал в работата и в заседанията на работната група за определяне обхвата и дейностите, както и предварителната подготовка на НДК. Той разказа, че по време на заседанията е бил обсъждан и необходимия бюджет за обновяването на сградата, така че тя да остане като международен конгресен център и след европредседателството.

Показания дадоха още служител в пиар отдела и шефката на отдел "Информационни и комуникационни системи".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право