Борса за криптовалути в Южна Корея фалира след кибератака

Електронна борса за криптовалути в Южна Корея беше принудена да поиска във вторник защита от фалит, след като по-рано през деня претърпя втора кибератака в рамките на осем месеца и загуби голяма част от резервите си в цифрови валути.

Компанията Yapian, която управлява базираната в Сеул борса за криптовалути Youbit, прекрати търговията на дигитални валути и подаде заявление за фалит, след като нейните системи бяха хакнати в ранните часове на днешния ден. На борсата се търгуваха 10 типа криптовалути, включително и най-известните биткойн и етериум, предаде БНР.

От Yapian заявиха, че този последен пробив на сигурността е довел до загуби на цели 17% от общите активи на компанията, като дружеството обаче не посочи вида на откраднатите виртуални валути или финансовата стойност на понесените от нея загуби. При предходната кибератака през април, южнокорейската електронна борса също понесе сериозни загуби на резервите.

Потребителите на тази борса, притежаващи криптовалути в техни онлайн сметките, посочиха, че към момента могат да изтеглят около 75% от сумите по техните сметки. Останалите салда ще бъдат върнати, след като дружеството премине през производство по несъстоятелност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия