Борците ликуват с две титли в САЩ

След 2-годишна пауза България отново има титли от престижния турнир по борба „Дейвид Шулц“ в Колорадо Спрингс (САЩ). Младокът Димитър Иванов стигна върха в категория до 61 кг на свободния стил след 4 победи срещу янки. На финала европейският вицешампион до 23 г. надделя след 4:4 срещу Стор (САЩ).

В категория до 65 кг живеещият в Щатите Филип Новачков също ликува със злато. До върха той срази словенец и двама янки, като на финала надделя над Хендерсън от домакините с 3:2.

Третият ни представител в турнира Борислав Новачков, брат на Филип, се бори в по-горната за него категория до 70 кг и загуби на полуфинал. И двамата Новачкови се чакат в Русе на „Дан Колов“ през април.

А този уикенд залата на НСА ще бъде домакин на държавния личен шампионат. Състезанието е първа проверка пред родна публика за класиците, които ще се борят по новите правила без партер. С интерес се чака изявата на натурализирания египтянин Тарек Абдеслам. Преди 10 дни той направи бум на турнира в Иран, побеждавайки и двамата асове на домакините. Миналата година Тарек спечели приза за най-техничен борец в нашия шампионат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт