Уволненият шеф на НДК се оттегли временно

Нама данни изпълнителният директор на НДК да е възстановен на поста

Странно изявление направи някой от екипа на уволнения директор на НДК Мирослав Боршош. Малко след 18 часа бе разпространено комюнике, че радетелят и спонсор на културата се оттегля от поста си докато текат проверките.

Има само един деликатен момент. В понеделник министърът по европредседателството Лиляна Павлова уволни Боршош.

Във вторник излезе неофициално съобщение от МС във фейсбук, че след работна среща с премиера Бойко Борисов е взето важно решение. НДК да бъде иззето от Павлова и прехвърлено на министъра на културата Боил Банов, а Боршош ще бъде възстановен на поста изпълнителен директор и член на борда на директорите на НДК.

В сряда на заседанието на Министерски съвет бе гласувано НДК да се върне в министерство на културата. Очакваше се министър Банов да върне Боршош на поста директор, но това не се случи. Банов часове след като стана принципал на НДК, отиде в двореца и държа до среднощ строители, проектанти и самия Боршош. Съобщение за възстановяването на изпълнителния директор на поста не бе получено. Т.е. той продължава да е уволнен. Остава само един въпрос – Откъде се оттегля?

Междувременно парламентът и депутатите решиха да започват проверки как са харчени парите, които бяха дадени от хазната за ремонта на НДК. Със 184 гласа „за” и без „против” и „въздържал се” НС създаде Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на ЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България