На 20 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 20.11.2019

17 вече са задържаните при акция срещу наркоразпространението в София

Създадоха материал за хидрокостюми срещу ухапвания от акули

България е в топ 3 в ЕС по строителство

Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

Босове на Efbet събират лични данни на клиентите си

Цветомир Найденов

Управляващите директори на хазартната компания „Ефбет“ (Efbet) – братята Цветомир Найденов и Боян Найденов, се оказаха забъркани в мащабна търговия с лични данни на клиентите на фирмата, съобщава сайтът „Само истината“. Медиата се позовава на дългогодишен служител на дружеството, който сигнализира за куп нередности отвътре.

За да точат лични данни на хилядите си клиенти, собствениците на фирмата дори са се заели с разработката на напълно нова дигитална платформа, която предстои да бъде интегрирана до средата на ноември в системата на „Efbet“. Тя ще дава възможност на дружеството да събира още по-голям и специфичен обем от данни за своите клиенти. Изпълнител на дигиталната платформа е дружеството „Девреалм“ ЕООД с управител Христо Пенчев, както и свързаните с него компании „Атов Деев“ ЕООД с управител Константин Динев, „Уинър геймс“ ООД и „Ей Би Сълюжънс“ ЕООД с управител Александър Ботов, се посочва в сигнала на служителя.

Официалната цел на новата платформа е да направи компанията по-конкурентна в България и чужбина, но истината е, че Цветомир и Боян Найденови всъщност работят по стар балкански тертип и мислят единствено как биха могли да спечелят бързи пари, пък било то и в ущърб на компанията, която управляват. Действията им, разбира се, вещаят неминуемо цялостен провал на дигиталния бизнес на „Efbet“, но двамата братя мислят за по-важни неща – като например, коя компания в чужбина да изберат, за да продадат всички лични данни на клиентите си.

Братя Найденови официално твърдят, че чрез фирмата си „Гейпром“ ще платят над 1 милион евро за разработката на новата дигитална платформа (850 хиляди евро начален договор и около 240 евро с анекс от март 2019 г.), но реално цената е многократно завишена с цел официализране на приходи. Нещо повече, дори месечната цена за подръжка на платформата е драстично завишена, като официално тя е 35 хиляди евро, при реална стойност 17 хиляди евро, твърди източника

Благодарение на тази нова разработка, от следващата година Цветомир и Боян Найденови ще разполагат с основните данни на клиентите си като електронна поща, три имена, ЕГН, потребителски навици и още ред специфични детайли. Двамата бизнесмени вече са били забърквани в подобни схеми, но от 2020 г. те се готвят да продадат цялата база данни на компанията на фирма в чужбина, като цената варира и достига до 3 евро на активен потребител. Реално, цената на личните данни на клиентите на „Efbet“ е неоценима, да не говорим за щетите които едно подобно действие би донесло на компанията.

Новото разкритие за злоупотреби в хазартната компания идва само седмици след мащабното претърсване на офисите на дружеството във връзка с разследване за пране на пари.

Според Lupa.bg в момента срещу хазартните босове се водят разследвания в 3 държави – Гърция, Малта и Великобритания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.