„Ботев” загуби капитана си заради счупен пръст на крака за мачовете с „Бейтар” (Йерусалим)

Трите хикса разузнава израелците, УЕФА обърна домакинствата и „канарчетата” ще гостуват” на 13 юли в Петах Тиква

„Ботев” (Пд) загуби капитана си Лъчезар Балтанов за предстоящите евросблъсъци от Лига Европа с израелския „Бейтар” (Йерусалим), както и за старта на новия сезон в Първа професионална лига.

Халфът на „канарчетата” е със счупен пръст на крака след зверска балтия на десетката на „Партизани” (Тирана) Бата в мача реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа, спечелен от „жълто-черните” с 1:0 и според медицинския щаб на пловдивчани след подобна травма са нужни поне 20-ина дни лечение , преди пострадалият футболист да се върне на терена. Лъчо Балтанов обаче е готов да стисне зъби и да играе още в първия двубой с евреите въпреки счупения малък пръст и силните болки, но от треньорския щаб на „Ботев” едва ли ще искат да рискуват здравето на капитана си.

УЕФА размени изненадващо в петък по обяд домакинствата на двубоите и „Ботев” ще гостува най-напред на еврейска земя на 13 юли от 19.45 часа българско време на стадиона в Петах Тиква, а реваншът ще е на 20 юли на стадион „Лазур” в Бургас.

Новият директор на детско-юношеската академия на пловдивския жълто-черен клуб Иван Цветанов-Трите хикса бе командирован в Будапеща на реванша „Вашаш” – „Бейтар” (Йерусалим) 0:3, за да разузнава бъдещия съперник на „канарчетата” и да докладва на старши треньора Николай Киров-Белия за силните и слабите страни в играта му.

Петък бе почивен ден за всички в „Ботев”, а още от събота щабът на „канарчетата” ще започне да проучва в детайли предстоящия си съперник, като на базата в Коматево вече имат видеозаписи на няколко мача на „Бейтар” (Йерусалим). Голямата звезда на „жълто-черните” от свещения град е привлеченият преди месец в отбора 37-годишен ветеран Йоси Бенаюн, който има богат опит по терените на Острова, където няколко сезона се подвизаваше с екипа на „Ливърпул”.

„Бейтар” играе домакинските си мачове от израелското първенство на 31-хилядния „Теди Стейдийм” в Йерусалим, но на 13 юли ще приеме „Ботев” (Пд) на стадиона на „Макаби” в Петах Тиква. „Бейтар” е шесткратен шампион на Израел, като печели титли през 1987, 1993, 1997, 1998, 2007 и 2008 г., а освен това има във витрината си и 7 национални купи и 2 суперкупи на Израел.

В „Ботев” (Пд) приемат спокойно новината, че именно „Бейтар” ще е следващият съперник и повече съжаляват, че ще бъдат лишени от възможността да станат хаджии, тъй като мачът на еврейска земя няма да се играе в Йерусалим, отколкото, че няма да срещнат унгарския „Вашаш”. „Канарчетата” са твърдо решени да продължат успешната си серия в евротурнирите, в които са се разписвали неизменно във всеки един от 23-те домакински мачове, а стадион „Лазур” в Бургас освен в лятна резиденция за тима на „Ботев” се е превърнал и в непревземаема крепост за съперниците му.

Освен да излекуват възможно най-бързо Лъчезар Балтанов, другата основна цел в „Ботев” в спортно-технически план е да убедят конгоанската звезда с френски паспорт Омар Косоко да продължи договора си, който изтича на 31 декември 2017 г. На Косоко в момента се предлага нов, много по-атрактивен във финансово отношение контракт за срок от година и половина. Успоредно с това се търси и още един класен нападател, тъй като „Ботев” (Пд) има нужда от повече вариативност в атака при предстоящите битки на три фронта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт