„Ботев“ окончателно без Неделев

Националът Тодор Неделев окончателно отпадна от реванша „Маритимо“ - „Ботев“ в третия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят е в четвъртък от 21 часа. „Канарчетата“ отлетяха за летище „Кристиано Роналдо“ след 0:0 в първия двубой.

На терена на стадион „Лазур“ в Бургас Неделев получи травма в аддукторите. Очакваше се да е само умора и да бъде възстановен, но това се оказа невъзможно.

„За съжаление няма да мога да играя – призна Неделев. - Не виждам смисъл да пътувам с отбора. По-добре да остана тук и да се възстановявам за следващите мачове.“

Вместо Неделев в състава на „Ботев“ влезе 16-годишният юношески национал Кристиан Добрев. Всички останали 17 играчи са от отбора, който нареди вече пет мача в Лига Европа. В групата попадна бразилецът Фернандо Виана, който до последно бе под въпрос заради десетте шева в коляното при загубата с 2:6 от ЦСКА в неделя.

„Най-силното оръжие на „Маритимо” е агресивната преса – коментира Николай Киров, треньорът на „Ботев. - Предполагам, че в реванша тази тяхна преса ще е и още по-дълбока, тъй като домакините трябва да търсят на всяка цена попадение. Силни са също така и при статични положения, което се вижда от статистиката им през миналия сезон в Португалия. Това са все неща, които знаем, и на които обърнахме внимание по време на тренировките, за да им противодействаме. Надявам се в четвъртък да намерим противодействие на силните оръжия на „Маритимо”. Същевременно трябва да се възползваме максимално от малкото ситуации, които вероятно ще се открият пред нас на реванша пред противниковата врата. Изключително важно е да сме стабилни в защита. Не се притеснявам от влажността, тъй като тя е същата като в Тел Авив и Петах Тиква, което означава, че ще играем при същите атмосферни условия като в Израел.

„Отиваме, за да победим – отсече президентът Ангел Палийски. - Момчетата са достатъчно мотивирани и вярвам, че ще дадат максимума и ще направят всичко по силите си, за да може най-после „Ботев” да прескочи този прословут трети предварителен кръг на Лига Европа.”

Футболният мениджър Иво Димов си поиска пари от „Ботев“. Сумата е комисионна за трима бразилски футболисти, които докарал в отбора. Бившият халф твърди, че не са уредени взаимоотношенията за Фернандо Виана, Алваро Юлияно и Жоао Пауло.

Димов се оплака, че Пауло е дошъл без пари в „Ботев“, а е продаден за шестцифрена сума на „Лудогорец“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ