„Ботев” (Пд) картотекира новия бразилец и го хвърля срещу „Левски”

Над 400 полицаи, жандармеристи и охранители ангажирани с взривоопасното дерби в Коматево

„Ботев” (Пд) картотекира новия бразилец и го хвърля срещу „Левски”

Тийм мениджърът на „Ботев” (Пд) Асен Караславов-Молива картотекира в петък новопривлечения бразилски нападател Густаво Афонсо Зауербек, който вече има и работна виза, но участието му в дербито на 8-мия кръг в Първа професионална лига срещу „Левски” (Сф) ще е под въпрос до последния момент, съобщиха от лагера на „жълто-черните” от Пловдив. Причината за това е, че от ОАЕ, където южноамериканецът се подвизаваше за последно, все още не са изпратили жълтата му карта, а 8 септември (петък) се оказа почивен ден в Дубай. Арабите все пак са поели ангажимент да пратят въпросния документ в БФС в събота и ако изпълнят обещанието си, тогава няма да има проблем Густаво Афонсо да дебютира с екипа на „канарчетата” още срещу „сините” в неделя от 20 часа. Старши треньорът Николай Киров-Белия възнамерява да използва бразилеца редом със сънародника му Фернандо Виана, тъй като Стивън Петков още не може да се възстанови от травмата, която получи при дебюта му с гол срещу „Черно море” (Варна). Добрата новина от лагера на „канарчетата” е, че десният бек Цветомир Панов, който се върна контузен от лагера на националния ни отбор, вече е готов за игра и ще е на разположение на Белия за сблъсъка с „Левски” в неделя вечер.

Над 400 полицаи, жандармеристи и частни охранители ще бъдат ангажирани с взривоопасното дерби този уикенд, като задачата им се усложнява допълнително от ремонтите, които текат в момента около стадиона в квартал „Коматево”. Освен това за първи път подходите към стадиона за жълто-черните и сините фенове са от една и съща посока – от юг, откъм  Околовръстното шосе на Пловдив, тъй като пътят от север от Пловдив все още е затворен. По тази причина привържениците на „канарчетата” ще влизат откъм Олоковръстния път по „Коматевско шосе”, а тези на „Левски” – по улица „Захаридово”, но на практика маршрутите на двете агитки се пресичат и може доста работа да се отвори на полицията и жандармерията, ако страстите на терена ескалират и се пренесат и на трибуните.

Сериозно напрежение има и в „кухнята” на „Ботев” (Пд) заради замразения вече трета година строеж на клубния стадион и огромното желание на привържениците най-после да се върнат час по-скоро на „Колежа”. Човекът, който през последната година на практика издържа „канарчетата” – бизнесменът Георги Самуилов, призова към обединение на всички в жълто-черно, в навечерието на общото събрание на явяващия се „де юре” мажоритарен собственик с 61% от акциите – Сдружение „ПФК Ботев Пловдив”. То е насрочено за тази неделя от 10 часа в залата за пресконференции на стадиона в Коматево и членовете на Сдружението се очаква да вземат важни решения относно бъдещето на клуба часове преди футболната битка на терена с „Левски”.  Особено след като мажоритарният собственик „де факто” Георги Самуилов декларира, че застава твърдо зад президента Ангел Палийски, чиято оставка поискаха от КПБП (Клуба на привържениците на Ботев Пловдив) и от „Бултрас”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ