„Ботев“ (Пд) преговоря с чуждестранен концерн

Президентът на „Ботев“ (Пд) Ангел Палийски е започнал преговори с чуждестранен концерн, който да стане мажоритарен собственик на пловдивския жълто-черен клуб и да се ангажира с изграждането на новия стадион на бул. „Източен“, твърдят от ръководството на „канарчетата“. Още преди седмица Палийски и компания били уведомени от петролния бос и собственик на „Инса Ойл“ Георги Самуилов да се оттегли от клубните дела, но пазели в тайна лошата новина от ботевистите под тепетата.

Още на 15 февруари (сряда) адвокатът на Самуилов Димитър Радев, който е член на Съвета на директорите в ПФК „Ботев Пловдив“ АД, е джиросал акциите на Апостол Апостолов и ръководеното от него Сдружение ПФК „Ботев“. В момента сдружението притежава мажоритарния дял от 61%, а останалите 39% се водям на ТЦ ИМЕ. За да няма напрежение сред футболистите, треньорите и служителите в клуба, на 16 февруари по банковите им сметка са им били преведени заплатите за месец януари.

„Ръководството на „Ботев“ не спира да търси решение на проблемите с натрупаните вътрешнофирмени задължения и концесията на стадион „Христо Ботев“. Клубът изказва огромна благодарност към г-н Георги Самуилов за оказаната финансовата подкрепа в последната година и половина“, декларираха от жълто-черната управа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.