"Ботев" (Пд) пуска без пари Виктор Генев в израелския "Ашдод"

Досегашният шеф на отбраната на „Ботев” (Пд) Виктор Генев от 23 август (сряда) вече не е футболист на „канарчетата” от Пловдив, след като се раздели с жълто-черния клуб по взаимно съгласие. Договорът е разпрогнат по молба на 28-годишния централен защитник, който ще премине като свободен агент и без финансов иск в елитния израелски клуб „Ашдод”.

В подписания това лято нов контракт на Виктор Генев с „Ботев” (Пд) е била вписана специално клауза, че състезателят ще може да напусне без финансов иск в клуб от чужбина, ако си намери нов отбор до 31 август, когато затваря летният трансферен пазар. Опитният бранител е получил удовлетворяваща го във финансово естество оферта в началото на седмицата от тима на „Ашдод”, който през уикенда стартира с домакинска загуба с 1:2 от „Макаби” (Петах Тиква) новия сезон в Лигат ХаАл.

Виктор Генев е успял силно да впечатли спортния директор на „делфините” от Ашдод Йоси Мизрахи и старши треньора Реувен Атар с изявите си за „Ботев” в мачовете срещу „Бейтар” (Йерусалим) в Лига Европа. Двамата искат българския защитник да дебютира още във втория кръг, в който „Ашдод” гостува на 28 август (понеделник) именно на „Бейтар” в Йерусалим.

Виктор Генев бе привлечен в „Ботев” (Пд) в началото на февруари 2017 г. и изигра 28 мача с жълто-черната фланелка, а с изявите си в тях имаше сериозен принос за спечелването на Купата и Суперкупата на България и паметните победи в Лига Европа това лято.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ