"Ботев" спечели битката за Пловдив

С победа за "Ботев" завърши 105-ото издание на битката за Пловдив. "Канарчетата" победиха "Локомотив" с 3:0. Головете вкараха Густаво Алфонсо, Тодор Неделев и Дуде Ндонгала. Бразилецът откри в 13-ата минута. Асистира му Неделев. Осмицата на "жълто-черните" вкара втория гол в мача. Направи го от дузпа, отсъдена в 50-ата минута след игра с ръка на Ивайло Марков в собственото си наказателно поле. Класическият успех оформи Ндонгала в 80-ата минута.

Четвърт час преди края „Локомотив“ остана с човек по-малко след като Ванчо Траянов бе изгонен.

По този начин "Ботев" изравни "Локомотив" по победи в пловдивското дерби. Двата тима вече имат по 38 успеха. 29 двубоя пък са завършили без победител. Головата разлика обаче е в полза на "смърфовете" 128:127.

Поражението пък е трето поредно за "Локомотив" в шампионата. Освен от "Ботев" играчите на Войн Войнов бяха надиграни от "Пирин" с 0:5 и "Славия" с 1:2.

На стадиона в „Коматево“ двата отбора се хвърлиха в здрава битка от първия съдийски сигнал. 105-ият спектакъл между двата тима обаче се игра пред празни трибуни. "Канарчетата" бяха наказани заради това, че в предишния домакински мач фенове на "Ботев" заляха с вода длъжностно лице.

Двубоят бе наблюдаван от националния селекционер Петър Хубчев. Специалистът все още не е обявил на кои играчи от вътрешния шампионат ще разчита за предстоящите световни квалификации при домакинството ни на Франция (8 октомври) и гостуването на Люксембург (10 октомври).

Снимка: Sportal.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ