„Ботев“ трябва да плати 4 млн. лв. неустойка за прекратяване концесията на „Колежа“

„Ботев“ трябва да плати минимум 4 млн. лв. неустойка на Община Пловдив, за да може да развали договора за концесията на клубния стадион. Това разкри кметът на града Иван Тотев.

„Общината няма никаква вина за този казус, който бе заплетен през 2012 г. по времето, когато начело на „Ботев“ бе Цветан Василев – каза Тотев. - Тогава от клуба настояваха да няма опция концесията да се развали по взаимно съгласие и в договора бе вписано, че може да се прекрати само по вина на една от двете страни. За да се стори това, от „Ботев“ трябва да платят поне 4 млн. лв.“

Кметът и екипът му са се амбицирали да върнат към живот 55-хилядния стадион „Пловдив“ и да направят необходимото той да се сдобие с лиценз за мачовете от родния елит. Необходим е и Акт 16, за да може на съоръжението да се провеждат концерти. На първо време от общинския бюджет ще бъдат отпуснати до 300 000 лв. Те са нужни за конструктивно обследване на трибуните на стадиона и всички зали на територията му, както и за технически проект на целия спортен комплекс. Градската управа се е отказала от амбициите да строи стадион за над 180 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ