„Ботев” урежда Виана за реванша

Фернандо Виана ще бъде картотекиран за реванша срещу албанския „Партизани” от първия предварителен кръг на Лига Европа. Липса на входна и работна виза забави южноамериканеца в родината му, но проблемът вече е решен и той вече е в Пловдив. Треньорът Николай Киров ще прецени дали да използва бразилския щурмовак в реванша, след като се запознае с моментното му физическо състояние и игрова форма. Петък бе почивен ден за „канарчетата”, които пристигнаха в Пловдив чак в 7.30 часа с клубния автобус, който ги взе от летището в Истанбул. От „Ботев“ се оплакаха, че в съблекалнята за гости климатикът не работел и вътре било още по-горещо и задушно отколкото на трибуните, където 36-градусова жега мореше феновете. От „Партизани” им предоставили меки топки за официалната тренировка преди двубоя, игран на изключително лош и твърд терен, който бил полят след изрично разпореждане на дежурния делегат от УЕФА.

От евроцентралата в Нион промениха началния час на реванша, поискана от „Ботев” заради големите жеги. Мачът на стадион „Лазур” ще започне от 20:00 часа вместо от 19:00 на 6 юли, четвъртък, а билетите за него ще бъдат пуснати в продажба от понеделник. Те ще са на цени от 15 и 25 лв., а пропуските за ВИП-ложите ще струват между 50 и 100 лв.

А 200 евро глоба отнесоха фенове на „Ботев” заради графит в Македония. Той бил с мисъл на дългогодишния лидер на ВМРО Ванче Михайлов: „Македония без българи – огън да я гори!”. Актът бил написан на водача на групата от три автобуса, след като четирима любители на уличното изкуство нашарили със спрейове оградите на къщите около бензиностанция между Крива паланка и Куманово.

Инцидентът с феновете на „Ботев” бе широко отразен в македонските медии, а спортното издание „Спорт клуб“ съобщи, че „един от графитите бил особено обиден“, но без да уточнява за какво точно става дума. Електронното издание „Локално“ пише, че пловдивските фенове били върнати обратно в България, макар че по същото време бултрасите бяха на трибуните на стадиона в Тирана. „Радио Свободна Европа“ също съобщава, че след тричасова блокада на пътя за българската граница, въпросът най-накрая бил разрешен и част от запалянковците били върнати в Кюстендил заради обидни за Македония графити. Същата информация разпространиха и други местни медии като „Телевизия Нова“, „А1 ОN“, телевизия „Сител“ и „ТВ21“. „Канал 5“ съобщава, че „преговорите са завършени и агресивните фенове са върнати в България“, „Стандарт“ обещава, че „македонското МВР ще вземе необходимите мерки срещу вандалското поведение на българите“, а „Курир“ излезе с гръмкото заглавие „Отворена врата за българизацията на Македония: Феновете на „Ботев“ блокираха път в Македония и изписаха обидни послания за страната“. Според същото издание виновен за всичко това е президентът Зоран Заев, който дни по-рано заявил, че „с българите сме един народ и имаме обща история.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ