Боян Магдалинчев, ВСС: Няма данни за корупция в кадровото досие на съдия Андон Миталов

Кадър от Нова телевизия

В кадровото досие на съдия Андон Миталов, който получи забрана за влизане в САЩ заради корупция, няма данни за такива дейности от негова страна. Това заяви пред Нова телевизия представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев.

„На този етап информацията, която е поднесена, е просто оповестяване на един факт, нищо повече. Чакаме да получим информация за корупционни практики от страна на нашия магистрат в Специализирания наказателен съд”, обясни той.

По думите му този акт на Държавния департамент на САЩ е израз на добра воля. „Досега такова нещо не се е случвало, освен ако информацията не е преминавала по други канали”, обясни Магдалинчев.

Представляващият ВСС припомни, че Инспекторатът към ВСС е приключил проверката срещу съдия Миталов, който пусна обвинения в шпионаж Николай Малинов в Москва. И при нея не са открити нарушения. „Дали това има предвид Държавният департамент, ще разберем по-късно. Защото се говори за сериозна корупция и корупционни действия, които нарушават върховенството на закона. Нещата могат да бъдат по-различни, а не само случая „Малинов””, каза още шефът на ВСС.

Коментари

Задължително поле