Боян Магдалинчев, ВСС: Цацаров би бил добра кандидатура за председател на КПКОНПИ

Сотир Цацаров би бил добра кандидатура за председател на КПКОНПИ. Това каза представляващият ВСС Боян Магдалинчев пред журналисти във връзка с появилата се информация, че Сотир Цацаров ще бъде предложен за председател на КПКОНПИ.

"Преди малко пред ваши други колеги казах, че за първи път чувам тази новина от вас. От сутринта от 8.30 съм в Народното събрание. Нямам никаква информация за това нещо", заяви Магдалинчев.

На въпрос дали Сотир Цацаров е добра кандидатура, ако хипотетично бъде предложен за шеф на Антикорупционния орган, представляващият ВСС заяви, че настоящият главен прокурор би бил добра кандидатура.

"Ще кажа защо. Той е наказателен специалист преди да стане наказателен съдия. Отделно 7 години като главен прокурор. Дейността на председателя на Антикорупционната комисия е много близко с наказателно-правната материя, с която г-н Цацаров се е занимавал. В този порядък от мисли по принцип и условно казвам, че един такъв специалист би бил подходящ за длъжността председател на Антикорупционната комисия", посочи още Магдалинчев.

Коментари

Задължително поле