Председателят на ЕП призова за по-строги санкции на ЕС срещу Турция заради военната й операция в Сирия

Американски дипломати заловени край руски военен полигон Объркали два града, Москва предложи да им купи карта

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области в страната

Атанас Фурнаджиев подаде оставка като Вицепрезидент на БФС

Българите вярват повече на Путин, отколкото на Меркел Това показва проучване на изследователския център „Пю”

„Витрувиански човек” на Да Винчи показват в Лувъра

Coфийcĸият гpaдcĸи cъд отмени промяната на режима на Бyдимиp Kyйoвич

744 предприятия движат икономиката Само 35 са големите компании в строителството, а 10 са в селското стопанство

Пускат нова банкнота от 50 лв.

Турция вдига разходите за отбрана с още 5 млрд. долара

Започна заседанието на Европейския съвет (СНИМКИ)

Херо остава далеч от националния

Ще строят нов пътен възел за връзка с магистрала „Тракия“ в Сливенско

Всяко пето българче с наднормено тегло

Президентът връчи висши държавни отличия на шестима изтъкнати българи

Боян Паунов: Финансовото състояние на „Топлофикация София“ е нормално

Възможността за диверсификация на източниците на природен газ може да доведе до по-ниска цена на топлинната енергия. Това заяви Боян Паунов, заместник изпълнителен директор на “Топлофикация-София”, който разясни промените в новата Наредба за топлоснабдяване.

Вчера КЕВР понижи цента на природния газ с 0.11% и реши, че през следващите три месеца няма да има промяна в цените на парното, топлата вода и електроенергията.

„Прецизирана беше формулата, с която се изчислява сградната инсталация. Взеха се предвид предложения на неправителствени организации, на потребителски организации“, посочи Паунов по БНТ.

Дава се възможност етажната собственост сама да избира процента сградна инсталация, без да е нужно да иска предложения от топлинния счетоводител. Интервалът е между 20 и 40%, добави той. „Когато повече клиенти в самата сграда не потребяват топлинна енергия, нормално е процентът да бъде по-висок“, уточни Паунов.

Въвежда се и досие на всяка абонатна станция, което ще бъде поставено в самата станция. В него ще бъдат посочени повредите, които са отстранявани в абонатна станция, автоматиката и всички настройки, които се извършват. Досието е задължително и ще се прави от топлопреносното предприятие.

„Отделно се променят сроковете за отчет на уредите при годишно изравняване. Досега тези срокове бяха уредени в договорите между топлопреносното предприятие и фирмите за дялово разпределение“, каза зам.-изпълнителният директор на “Топлофикация-София”

Те са посочени в наредбата – до 10 юли отчет на всички уреди, до 15 юли предаване на изравнителните сметки на всички клиенти. „Досега изравнителните сметки се предаваха на упълномощеното лице, сега ще се предават на всеки клиент индивидуално“, обясни Боян Паунов

Той заяви, че плановите ремонти вече са приключили.

Относно дълговете на дружество, Паунов посочи, че те са два вида: „Едните са разсрочени с БЕХ, другите са текущи дългове към „Булгаргаз“

Финансовото състояние на „Топлофикация – София“ Боян Паунов определи като „нормално“.

„Събираемостта я увеличаваме чрез различните форми на контакт с нашите клиентите“, добави още той.
Паунов заяви, че извънсъдебните споразумения с длъжници се увеличават.

Според него възможността за купуване на природен газ от различни доставчици може да доведе до по-ниска цена на топлинната енергия: „Разбира се, стига да намерим такъв източник, който да намали цената на природния газ“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.