Брадли Купър твори музика в „Маестро“

Стрийминг услугата Netflix пусна пълен трейлър на биографичната драма на Брадли Купър "Маестро", която е вторият режисьорски проект на артиста след хита "Роди се звезда". В предстоящия биографичен филм актьорът играе световноизвестния диригент Ленард Бърнстейн. Филмът разказва за двойствения живот на композитора и трудната му връзка със съпругата му Фелисия Монтеалегре, изиграна от Кери Мълиган.

Действието продължава няколко десетилетия. Бърнстейн се жени за Монтеалегре в началото на 50-те години и живеят заедно до смъртта й през 1978 г. Поради нетрадиционните предпочитания на музиканта и неговите изневери, съвместният им живот прилича на стръмно емоционално влакче в увеселителен парк, но това не пречи на двойката да се обичат истински и да се държат заедно. Освен това филмът обръща голямо внимание на богатото творчество на Бърнстейн.

Изпълнителни продуценти на лентата са Стивън Спилбърг и Мартин Скорсезе. Световната премиера на „Маестро” се състоя на 80-ия филмов фестивал във Венеция, след което премина през редица престижни филмови прожекции. Филмът вече е с номинации за „Оскар“. Премиерата му в Netflix е на 20 декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино