Брад Пит - Проклина Анджелина

Брад Пит несъмнено проклина деня, в който реши да се захване с Анджелина Джоли. Техният брак завърши грозно, с множество съдебни дела, обвинения и разкрития, а сега и децата им вече са враждебно настроени към него, очевидно повлияни от нея. Биологичната дъщеря на Брад и Джоли Шайло наскоро е наела адвокат, за да махне фамилията на баща си от името си. В същото време Пит се разсейва от личните драми с мега проект – филм за Формула 1 на стойност 300 милиона долара. Той трябва да продуцира и да изиграе една от главните роли.

На 60 години Брад Пит остарява красиво и излиза с два пъти по-младо гадже, но все още не може да се освободи от товара на токсичната си връзка с Анджелина Джоли. Тя го обвинява в домашно насилие, а той - в опит да опропасти бизнеса му с френски вина. Екранният мъжки идеал на последните две поколения твърди, че Анджелина Джоли нарочно е навредила на техния винен бизнес в Южна Франция, като е продала своя дял на съмнителен руски олигарх, който сега пробвал да го превземе. Съдебни документи показват, че според адвокатите на Брад Пит Джоли е искала да отмъсти на бившия си съпруг и е нарушила споразумението им никой от двамата да не продава своя дял във френската винарна без изричното съгласие на другия. Джоли била направила точно това, и то със знанието, че новият съсобственик ще иска да съсипе постигнатото от Пит, който бил вложил всичко от себе си да превърне шатото в мултимилионен бизнес.

Джоли продала своя дял на руския олигарх и алкохолен магнат Юрий Шефлер, без да казва на своя бивш съпруг. Брад Пит я съди и твърди, че с тази тайна сделка тя го е вкарала в нежелано партньорство с „непознат, който има отровни връзки и намерения“. Двамата продължават да се съдят и за попечителството на петте си непълнолетни деца.

Брад Пит и Анджелина Джоли финализираха своя развод през 2019-а, след близо 12 години връзка, родила подигравателното определение „Бранджелина“. В последните две години стана ясно, че тяхното съжителство е било кошмар.

А остаряването на Пит приема траекторията на навлизането във възраст на легендарния Робърт Редфорд, с когото Пит често е сравняван. Покрай драмата с развода Брад имаше и един значим повод да се върне в бурната и турбулентна епоха от младостта на Редфорд – филмът на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд”, донесъл му първи актьорски „Оскар“. Действието се развива в края на 60-те години. По това време Редфорд е имал същата слава на извънредно обещаващ актьор, красавец и секс-символ, каквато Пит притежаваше през 90-те години на миналия век.

Нямаше по-подходящ филм от „Имало едно време в Холивуд“ за коронясването на Пит, който е олицетворение на идеята за блясъка на шоубизнеса и голямото кино. Образът на Пит е като оживял мит от детството на режисьора и сценариста Куентин Тарантино. Трудно е да си представим друг актьор в тази роля. „Имало едно време в Холивуд” е любовно писмо към „по-големите от живота” екранни образи от края 60-те години - граничен период за Западната култура. Кадрите са пропити с носталгия, а Брад Пит внася класа, мъжество, усещане за копнеж и приключение в това зрелищно пътешествие към миналото.

Брад Пит е една от най-големите кино звезди на всички времена. Играл е във филми като „Телма и Луис”, „Интервю с вампир”, „Седем”, „Боен клуб”, „12 маймуни”, „Гепи”, „Слипърс”, „Гадни копелета”, „Изгори след прочитане”, „Троя”, „Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд”, „Бандата на Оушън”, „Странният случай с Бенджамин Бътън” и др.

Ражда се като Уилям Брадли Пит на 18 декември 1963 г. в Шоуни, САЩ. Майка му е учителка, а баща му притежава фирма за зеленчуци. Заедно със семейството си Брад се мести в Спрингфийлд, Мисури, където учи в гимназията „Кискапу”. От малък Брад Пит бил обладан от киното и винаги намирал време да гледа нещо, било то анимационно филмче или сапунен сериал. Учи счетоводство в университета в Мисури, но напуска колежа два месеца преди да завърши. Млад, амбициозен и с 5 долара в джоба си, той заминава за Калифорния, за да преследва екранните си мечти. И ги постига по един от най-изключителните и „филмови“ начини в цялата история на шоубизнеса.

 

Той лъже

Обвиненията на Брад Пит са лъжи и фалшив наратив. След събитията, които накараха г-жа Джоли да подаде молба за развод, и годините, през които тя се грижеше за децата им, г-жа Джоли и децата не можаха да се върнат в имота и тя взе трудното решение да продаде дяловете си в бизнеса. След като направи многобройни предложения на бившия си съпруг и след като знаеше, че бизнесът ще бъде наследен от децата им, тя намери бизнес партньор с опит в алкохолната индустрия. Жалко, че след като тя напусна бизнеса правилно и законно, г-н Пит я забърка в множество съдебни дела.

Бившата му съпруга Анджелина Джоли, през свой говорител

 

Завършен майстор на занаята

Щастлив съм от успеха му с „Имало едно време в Холивуд“. Голям приятел и актьор, обичам го и той го знае. Когато го режисирах в „Седем” беше още млад и направи невероятна роля до Морган Фрийман. Няколко години по-късно като го взех за „Боен клуб”, Брад вече бе завършен майстор в занаята на актьорската игра. За много фенове на филма той винаги ще бъде Тайлър Дърдън от „Боен клуб”.

Дейвид Финчър, режисьор и продуцент

 

Винаги се радвам за него

С него сме израснали заедно в този бизнес и е много забавно, когато имаме повод взаимно да празнуваме успешните си роли. Засичаме се по церемонии и винаги е много сладко. Надъхваме се един друг, окуражаваме се, честитим си наградите. Винаги се радвам, когато печели. Но най-важното е, че всеки от нас продължава да работи.

Дженифър Анистън, актриса и негова бивша съпруга

Започва от нулата

В младостта си Пит бачка всякакви нископлатени неща, като един път дори е ангажиран да посреща клиенти на ресторант в костюм на гигантско пиле. Със спестените пари ходи на уроци по актьорско майсторство. Първият му пробив в голямото кино е при Ридли Скот в приключенската феминистка драма „Телма и Луис“ от началото на 90-те. А в края на десетилетието Пит се легитимира като жива актьорска легенда с ролята на Тайлър Дърдън в „Боен клуб“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети