Бракониери пребиха горски стражар в Шерба

Нагли бракониери пребиха горски стражар в Държавното ловно стопанство-Шерба, съобщиха оттам. Грозната случка се разиграла посред бял ден в петък.

При обход четирима служители на стопанството чули шум от моторни резачки в район от гората, който в момента е забранен за сеч. Отишли на мястото и видели няколко души да товарят в автомобили незаконно отрязани дърва. Горските се заели да им пишат актове, но в това време крадците извикали по телефона подкрепления.

Пристигнали техни роднини и приятели и тумбата нападнала служителите на стопанството. Един от тях бил ранен в главата и ръцете при опит да се предпази. Останалите успели да се спасят и да подадат сигнал на тел. 112. Пострадалият горски е закаран в болница, за да му бъде оказана медицинска помощ, допълниха от ДЛС-Шерба.

От ОДМВР-Варна уточниха, че сигналът за нападението е получен в 13 ч. На мястото веднага са били пратени униформени, които се заели да изясняват обстоятелствата и участниците в мелето. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура.

Коментари

Задължително поле