Британците смятат, че Борис Джонсън е най-силният кандидат за премиер Данните са от социологически проучвания, публикувани във вестниците „Сънди Таймс“ и „Сън“

Спецпрокуратурата поиска задържане под стража на служителя на МВР, задържан с половин тон нелегален тютюн

Камери вместо огледала В електрическата Honda водачът избира дали да вижда нормално или широкоъгълно изображение

Българската попара влезе в класация на Си Ен Ен за екзотични закуски

Българско кисело мляко по японски Котоошу – рекламно лице на продукта

Самолет излезе от пистата на летище в САЩ Няколко души са пострадали при инцидента

Жан-Пол Белмондо целувал най-красивите жени След тежък инсулт през 2001-а успява отново да възвърне говора си

Делегатите на Конгреса на БСП няма да обсъждат промени в Устава на партията

Служител на МВР обвинен за участие в престъпната група за производство и разпространение на тютюн за пушене (ВИДЕО)

Прага – позната и винаги изненадваща Чешката столица заслужено има славата на град на изкуствата

Цветна кухня за естети

Корнелия Нинова оттегли оставката си Председателят на БСП: Още не съм умряла, и наследството ми не е открито

Мирослав Найденов: Трябва да се направи проверка и на консултантите по проектите на къщите за гости

Битките за коса в елита на спорта

Нинова: Бизнесмени, затворете си портфейлите, БСП не се продава

Браншови организации от 21 държави създават Съюз на овцевъдите в Европа

Съюз на овцевъдите в Европа учредяват представители на браншови организации от 21 европейски  държави. На кръгла маса за сектора във Велико Търново те стартираха организацията с меморандум за партньорство. Професионалното общоевропейско обединение се създава по инициатива на Националната асоциация за развъждане на млечни овце в България (НАРМОБ) в рамките на шестото издание на Националния събор на овцевъдите в България (12-14 май 2017 г.).

Меморандумът за партньорство при създаването на съюза бе подкрепен от браншови организации от Австрия, България, Белгия Великобритания, Грузия, Гърция, Италия, Испания, Ирландия, Литва, Латвия  Молдова, Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Швеция,  Холандия. Официални писма за подкрепа на инициативата бяха получени от овцевъдни организации от Франция и Чехия, а гости на събитието бяха представители от Казахстан и Киргизстан.

На кръглата маса във Във Велико Търново представителите на овцевъдните организации се обединиха около идеята, че ефективното взаимодействие и партньорство помежду им е възможно само чрез обща политика и действия. Като първа и основна стъпка в тази посока е създаването на  Съюз на овцевъдите в Европа. Организацията ще е първа по рода си в Европа и ще е на географски, а не на политически принцип – в нея ще членуват  професионални организации, без значение дали държавата е член на Европейския съюз (ЕС) или не.  Целта и ще е да отстоява професионалните интереси на овцевъдите в рамките на всяка държава и на целия континент, да ги представлява пред различните европейски структури и да спомогне за запазването и популяризирането на отрасъла. Един от приоритетите Съюз на овцевъдите в Европа ще е ефективно участие при разработването на новата общостопанска политика за програмния период след 2020 г. За  по-ефективна работа и улесняване на работата с институциите на Европейския съюз новата общоевропейска овцевъдна организация ще разкрие свое представителство в Брюксел.

Следващата  работна среща на браншовите организации от Европа ще е през декември 2017 г. и на нея ще бъдат окончателно одобрени устава, структурата и изпълнителните органи на Съюза на овцевъдите в Европа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.