Братята Коен пишат сценария на римейка на „Белязания“

Диего Луна ще играе главната роля

Проектът за римейк на гангстерския епос от 80-те години с Ал Пачино успя да привлече вниманието дори и на най-скептичните ценители на седмото изкуство с информацията, че братята Джоел и Итън Коен ще напишат сценария. Шедьовърът на режисьора Брайън де Палма с Пачино също е своеобразен римейк на едноименната класика на Хауърд Хюз от 30-те години на миналия век.

ал пачино, белязания

Феновете на Коен, цитирани в operationkino.net, отбелязват, че досега само Стивън Спилбърг е правил приличен филм по текст на братята (”Мостът на шпионите”) и едва ли само те еднолично биха могли да спасят римейка, ако ги няма другите важни елементи за един качествен филм. Трябва стабилен режисьор, а двете имена, които се спрягат последно, са тези на Дейвид Макензи (”Перфектно чувство”, Hell or High Water) и Питър Бърг (”Кралството”, Patriot’s Day). До известна степен и двамата могат да бъдат определени като стабилни, особено Макензи, но са далеч от таланта, който според ценителите се търси тук.

ал пачино белязания

Другият аспект, за който може да предизвика скептицизъм според operationkino.net, е, че вече толкова много сценаристи и режисьори (като Дейвид Ейър, Пол Атанасио, Джонатан Херман, Терънс Уинтър, Дейвид Йейтс, Пабло Лариан, Антоан Фукуа) работиха по този проект и потънаха в забвение, че като нищо и братя Коен и който режисьор се окаже топ изборът, може да ги последват. Причината да сe мисли, че този път ще е различно е, че Universal официално обявиха премиерна дата – 10 август 2018 г., и ще натиснат да се получат нещата.

За главната роля е избран Диего Луна, който със сигурност не може да бъде определен като изпълнител от калибъра на Ал Пачино.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.