Братя тероризират дупнишко село

Жителите на дупнишкото село Крайници живеят в непрекъснат страх. от 37-годишен мъж, който пали заведения, плаши с нож и редовно краде. Хората са притеснени и от брат му, който многократно е лежал в затвора и в момента е на свобода, предаде БТВ.

Местните разказват, че дори баща им редовно е пребиван, бил е намушкван с нож, а при поредния инцидент му е отхапана част от пръста.

По думите на жителите на Крайници това са рецидивисти, които незабавно трябва да бъдат прибрани. Те нямат място между хората, единственото място е в затвора, коментира един от потърпевшите.

Собственичката на запаленото заведение разказа, че преди да се стигне до инцидента е имало скандал, обадили са се на 112, за да извикат полиция. Подпалвачът обаче е приятел със служителите на реда. Когато собственичката казала на полицаите, че той заплашва да подпали заведението – те се изсмели. Малко по-късно караваната наистина изгаря.

Кметицата многократно е подавала сигналите на гражданите до полицията, но без резултат.

Бащата на двамата братя, че при сигнал полицаите задържат сина му, и въпреки че би трябвало да е в ареста за 24 часа, малко по-късно го пускат. Синът му има психически отклонения, разказа родителят и допълни, че въпреки че това му се случва един път в годината, трябва да лежи в психиатрия, където да се лекува.

Коментари

Задължително поле