Папата анатемоса преяждането

Засилват контрола срещу нерегламентираното изгаряне на отпадъци

Не пускат Михайлов да си тръгне от БФС

Сирийската армия влезе в град Ракка

Ердоган не желае да се срещне с Помпео и Пенс в Анкара, а само с Тръмп

Лия прави клип на култова своя балада Със „Сини очи“ певицата стартира издаването на поредица от шлагерни сингли, които ще събере в албум

Д-р Мариян Иванов: Помогнете на имунната си защита през есента и зимата Билкови и хомеопатични средства държат вирусите и бактериите надалече

Новият посланик на САЩ Херо Мустафа пристигна в България

Ким Чен-ун изкачи на бял кон свещената за корейците планина Пектусан (СНИМКИ)

Добричката болница с нова апаратура за 104 000 лв.

Цацаров и Гешев са на посещение в САЩ

Дмитрий Песков: Уважаваме правото на Турция да се защитава чрез операцията в Сирия

Армията изкара 70 бойни машини на учение в Ново село

Чуждите посланици, говорещи български език, учредиха свой клуб

Брекзит без споразумение ще удари германската икономика

Излизането на Великобритания от Европейския съюз без споразумение на 31 октомври ще нанесе тежък удар върху германската икономика през 2020 г. Това заявиха водещи мозъчни тръстове в Берлин.

Ако Великобритания се срине, през следващата година трябва да отпишем 0,4% от растежа ни, заявиха експерти от пет водещи икономически институти в съвместно изявление, пише БГНЕС.

За разлика от това, „ако бъдещите отношения на Великобритания с ЕС бъдат надеждно изяснени, трябва да има бързо увеличаване на икономическите перспективи“, добавиха те.

Брекзит без споразумение би създал нови бариери на границите между Великобритания и ЕС, тъй като и двете страни са задължени по закон да събират мита и да проверяват стоките за спазване на регулаторните норми, а търговията с някои услуги може да бъде спряна или възпрепятствана.

Комбинацията от спад на паунда и икономическа несигурност за бъдещето, подкопаваща бизнес инвестициите и потребителските разходи, може да доведе до намаляване на британския внос. Това би имало пряко и косвено въздействие върху най-големите икономики в еврозоната.

„Преди всичко Германия, но също така и Италия и Холандия“ биха били най-силно засегнати от Брекзит без сделка, подчертават от мозъчните тръстове. Въпреки това няма да има „драматичен срив в икономическото развитие в еврозоната“, добавиха те.

Междувременно продукцията в жизненоважната автомобилна индустрия е спаднала с повече от 20 процента от средата на 2018 г., добавят още те.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.