Театър на Балета на Борис Ейфман с премиера в София

Джоан Роулинг шокира с герои гейове

Осъден за закана за убийство и жертвата му жалят присъдата Инцидентът се разиграл във великотърновското село Беляковец преди година

Българският народ не е див и варварски, братя Британско-българският бизнес бал в Лондон е приеман с почести

Над 150 ранени и 50 арестувани при масовите бунтове в Каталуния

10-те домакински задължения, които горят най-много калории

БДЖ пуска пак временно спрените влакове в страната

СЕМ назначи Антон Митов за временен директор на БНР

Бум на лазерната епилация сред мъжете Технологията в обезкосмяването Duetto MT Evo е у нас благодарение на Jewel Skin Clinic

Турското външно министерство: Кюрдите нарушават примирието

Глория с нови кадри с любимия

Акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в Несебър

Брекзит не спира евтините студентски заеми на Острова

Британското правителство е взело решение да не спира евтините студентски заеми за младежи от ЕС. Въпреки намерението на страната да излезе от Евросъюза за учебната 2017/2018 г. хилядите българи, избрали да учат в Англия, Уелс и Северна Ирландия, ще могат да ползват такова финансиране, което покрива семестриалните им такси за целия курс на обучение.

Това съобщи Ели Тончева, управител на консултантската фирма за образование в чужбина „Едланта“ след старта на първото във Варна изложение „Европейско образование“. На него се представиха 32 университета от Обединеното Кралство, Германия, Холандия, Дания и Швейцария.

Страните са водещи при избора на българските младежи за обучение в чужбина. Най-много продължават да са кандидатите за Острова и въпреки Брекзит броят им расте спрямо миналата година, коментира Тончева.

Според нея бежанският поток към Германия също не се е отразил негативно върху плановете за следване на българските младежи. Напливът към немските университети продължава да е голям, защото дават качествено образование и то на ниска цена. Причината е, че няма семестриални такси, а само административни. Те са максимум 370 евро за семестър и включват безплатен транспорт в населеното място, в което е университетът. Така обучението реално излиза по-евтино от Дания, където то е безплатно, но високият стандарт изисква солидни средства за издръжка. Друга причина за увеличаване на интереса към Германия и Холандия са повечето специалности на английски, поясни Тончева.

По думите й хит тази година са инженерните науки, тъй като търсенето в световен план е огромно и гарантира добра реализация през следващите 20 г. Сред модерните специалности, които наши кандидат-студенти искат да учат в чужбина, са нанотехнологиите, биомедицината и криминалистиката.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.