Бригадата в САЩ – едно различно лято

Студентите отсега трябва да се запишат за догодина

Много студенти са заети и се опитват да си откраднат няколко почивни дни, за да отскочат до морето, на планина или просто да разпуснат някъде сред природата. Други обаче планират да заминат на бригада идното лято. Има много възможности за работа в чужбина и стига да търсите упорито, ще намерите точно каквото ви пасва и в която точка по света искате.

Какво е необходимо

Безспорно най-разпространени напоследък са бригадите в САЩ. За да предприемете подобно начинание, ще са ви необходими готовност за усилна работа, добра финансова възможност за стартиране и разбира се, голям приключенски дух.

Програмите се провеждат по време на лятната ваканция на студентите и след като се запишете, имате право на работа до 4 месеца и да останете в САЩ като турист още 30 дни. Основното предимство е, че сами решавате и избирате дали да работите 2, 3 или всички месеци.

Разбира се, необходим ви е определен набор от документи, интервюта и много подготвителни процедури. Преди да ви бъде издадена работната виза и да заминете за САЩ, трябва да имате вече осигурена работна оферта при американски работодател, която да отговаря на целите и спецификите на бригадата, а именно работа и културни пътувания. Оферта може да си намерите сами или да се възползвате от организираните предварително работни срещи с американски работодатели. Така ще откриете кой предлага подходяща за вас работа при най-изгодни условия.

Не е само яко бачкане

Да имаш възможността и правото да отидеш на студентска бригада в САЩ и да не го направиш, е нещо, което със сигурност може да се определи като пропуснат шанс. Ползите от това да изкараш едно лято в Америка със сигурност са много, много повече, отколкото ако избереш поредната почивка. Който веднъж се е докоснал до американската култура, ястия и начина им на живот, може да ги обикне завинаги. Разбира се, трябва да сме обективни и да кажем, че има и хора, които остават разочаровани и недоволни, но както знаем, всичко това е неизменна част от нашия живот и щастието и нещастието вървят ръка за ръка, независимо дали си в родната си страна или не.

Места, за които сте мечтали

Ако все пак решите да тръгнете на подобно приключение, след работния период може безпроблемно да посетите чудни места. Зове ви „нарисуваният“ от Алеко Константинов в „До Чикаго и назад“ Ниагарски водопад, ще видите с очите си Холивуд, студиата на Уорнър Брадърс или Юнивърсъл студиос в Лос Анджелис. Ако искате пък, няма проблем да посетите Гранд Каньон, както и да си пробвате късмета в някое от многобройните казина в Лас Вегас.

Ако обичате топлото време, Маями е вашето място – красиви плажове и възможност за нощен живот и многобройни партита. Не е за изпускане и Ню Йорк с емблематичната Уолстрийт, на която се намира и известният бик. Ако пък сте любители на кеча и сте го следили още от малки, то имате възможност да отскочите до красивото градче Сан Диего, където се снимат някои от изданията на предаването.

А ако мечтаете за незабравимо изживяване, то може да си направите разходка до красивите бахамски плажове. Друга възможност е да си направите круиз през Бахамите. Голяма част от тези пътувания предлагат възможности за посещение на малки красиви острови и полуострови, което ги прави още по-привлекателни за туристите.

Ползите са много

Като цяло бригадата в САЩ може да ви донесе и много други ползи, за които дори не предполагате в този момент.

Първото, за което повечето хора се досещат, е, че ще спечелите пари. Това е едно от основните предимства на студентските бригади. Така ще можете сами да си „избиете” всички средства, които сте инвестирали, ще имате достатъчно, за да посетите гореспоменатите места, а дори ще ви останат, ако сте от пестеливите личности или пропуснете туристическия период.

На второ място, ще натрупате ценен опит. Все повече от големите реномирани фирми и компании търсят хора с опит в международна среда. А да сте били част от екипа на американска компания, със сигурност е нещо, което ще помогне много за бъдещото ви професионално развитие.

На следващо място, ще се научите да бъдете самостоятелни, което е от определящо значение за развитието на всеки млад човек в динамично време като нашето. Една от най-големите ползи от студентската бригада, която се определя от всички „ветерани”, е дадената им възможност да живеят цели 4 месеца напълно самостоятелно, далеч от познатото родно място, да работят и да се справят сами с всички предизвикателства, които се изправят пред тях. Това изправя всеки човек пред възможността да взима важни решения, като си формира бюджета и избира за приоритетни своите отговорности и задължения.

И не на последно място - благодарение на бригадите се трупа богатство от нови запознанства. Може би някои ще останат само хубав спомен от едно различно лято, но други ще продължат като приятелства цял живот, никой никога не знае.

Вицове

От Англия щели да идват на бригада в Перник, за да берат... ядове.

***

В Америка работят, ако се плаща добре. И у нас работят. Ако се плаща - добре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл