Бриго Аспарухов се оказа ново лице за БСП

В събота левицата определя водачи на листите

Весела Лечева ще е начело във Велико Търново

Бившият шеф на разузнаването Бриго Аспарухов изненадващо се оказа едно от новите лица, на които ръководството на БСП ще заложи като водач на листа. Все още не е уточнено дали ще поведе червените кандидат-депутати в Перник или във Враца. На заседание на Изпълнителното бюро днес ще бъдат обсъдени водачите, а в събота те ще бъдат гласувани от пленума.

Сигурно е, че лидерът на левицата Корнелия Нинова и Стефан Данаилов ще оглавят по две листи. По традиция Нинова ще е начело на столичния 25 МИР, където се състезават всички досегашни лидери на БСП. Неин опонент в този район ще е Бойко Борисов. Втората листа, която ще оглави червеният лидер, ще е в Благоевград или в София-област. За Пиринско претенции имала и една от младите надежди на БСП - Иван Ченчев.

Ламбо ще води в 24 МИР в столицата. Очаква се да бъде пратен и във Варна, където битката между градския шеф на партията Борисов Гуцанов и колегата му от областния съвет Красимир Янков е ожесточена.

Водач на 23 МИР в столицата ще е Жельо Бойчев. В Пловдив Георги Търновалийски не се притеснявал, че може да бъде изместен от друг. В Бургас водач ще е Петър Кънев от гражданската квота.

Кирил Добрев остава начело на листата в Габрово, Драгомир Стойнев - в Стара Загора. Валери Жаблянов ще бъде командирован в Хасково, защото в Перник вече не го искали.

Две нови лица се очаква да поведат червените в Сливен и Смолян. Това са членът на ИБ Крум Зарков и автомобилният състезател Крум Дончев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика