Бриг. ген. Красимир Станчев: НСО има дългогодишна история и никога няма да изчезне

Новият началник на НСО бригаден генерал Красимир Станчев

С всеки политик сме имали трудности, не мога да коментирам конкретни имена. В НСО работят изключителни професионалисти, преминали са през всякакви форми на обучение. Това заяви новият началник на НСО бригаден генерал Красимир Станчев по БНТ.

"В тези години сме живели много пъти в състояние на протести, не е било никак леко да придвижим един политик, да му създадем комфорт, но това е част от нашето ежедневие, от нашата високорискова работа", посочи генерал Станчев.

Относно бъдещите си планове за развитието на НСО, той заяви, че има момент с натоварването на една определена част от личния състав и точно там ще бъде насочена оптимизацията в близко бъдеще. Имам свои виждания, не съм изяснил изцяло своята позиция, допълни ген. Станчев.

Той коментира и случая с нападението над почетния лидер на ДПС Ахмед Доган през 2013 г., когато мъж насочи пистолет в главата му, докато той държеше реч пред партийни членове:

"Да, бях на работа тогава. Наистина случаят беше емблематичен за нас. Не си спомням да сме имали такава версия, такъв вид нападение срещу човек. От тогава предприехме мерки, с които всеки човек, който работи на дадено мероприятие, да бъде запознат изцяло със схемата. Това нещо остана като черта в нашата история, НСО понесе много критики и аз съм съгласен с част от тях".

По въпроса дали НСО трябва да бъде закрита, каквито коментари има в публичното пространство, ген. Станчев заяви, че службата има дългогодишна история и никога няма да изчезне.

Той коментира и катастрофата с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и участието на автомобил на НСО.

"Нашето проучване включва това как се е подготвил самият шофьор, минат е дрегер, всичко до момента на настъпването на катастрофата е било наред за тях", каза бригаден генерал Красимир Станчев.

Причината не е в нас, резултатите от проверката ще бъдат публично оповестени и ще станат ясни за обществото, категоричен е ген. Станчев. Да напомня, че и самата г-жа Караянчева излезе с травма от това събитие, допълни той.

Коментари

Задължително поле