Дневен хороскоп на Алена за събота, 23.11.2019

На 23 ноември 2019 да почерпят

Сръбски министър: Не сме като България, сами избираме приятелите си

Разследват смърт на служител на енергото върху електрически стълб

Мария Габриел: Постът заместник-председател в ЕНП дава възможности и влияние

Глобална епидемия от обездвижване сред децата

Спешен медик е уволнен в Габрово заради пациентка, починала от масивен инфаркт

Вучич: Руснаците не ни дават нищо даром

ООН: Въздушните удари в Йемен са намалели рязко

Берлускони в болница, паднал на конгреса на ЕНП в Загреб

Учител предотврати масова стрелба в сръбско школо

Ваксините за грип свършиха Няма нито една доза в аптечната мрежа, няма да има и нови доставки

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Българска фирма измами Енрике Иглесиас, турнето му е отменено

Четири часа остана блокиран пътят София-Варна след тежката катастрофа

Бриг. ген. Красимир Станчев: НСО има дългогодишна история и никога няма да изчезне

Новият началник на НСО бригаден генерал Красимир Станчев

С всеки политик сме имали трудности, не мога да коментирам конкретни имена. В НСО работят изключителни професионалисти, преминали са през всякакви форми на обучение. Това заяви новият началник на НСО бригаден генерал Красимир Станчев по БНТ.

„В тези години сме живели много пъти в състояние на протести, не е било никак леко да придвижим един политик, да му създадем комфорт, но това е част от нашето ежедневие, от нашата високорискова работа“, посочи генерал Станчев.

Относно бъдещите си планове за развитието на НСО, той заяви, че има момент с натоварването на една определена част от личния състав и точно там ще бъде насочена оптимизацията в близко бъдеще. Имам свои виждания, не съм изяснил изцяло своята позиция, допълни ген. Станчев.

Той коментира и случая с нападението над почетния лидер на ДПС Ахмед Доган през 2013 г., когато мъж насочи пистолет в главата му, докато той държеше реч пред партийни членове:

„Да, бях на работа тогава. Наистина случаят беше емблематичен за нас. Не си спомням да сме имали такава версия, такъв вид нападение срещу човек. От тогава предприехме мерки, с които всеки човек, който работи на дадено мероприятие, да бъде запознат изцяло със схемата. Това нещо остана като черта в нашата история, НСО понесе много критики и аз съм съгласен с част от тях“.

По въпроса дали НСО трябва да бъде закрита, каквито коментари има в публичното пространство, ген. Станчев заяви, че службата има дългогодишна история и никога няма да изчезне.

Той коментира и катастрофата с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и участието на автомобил на НСО.

„Нашето проучване включва това как се е подготвил самият шофьор, минат е дрегер, всичко до момента на настъпването на катастрофата е било наред за тях“, каза бригаден генерал Красимир Станчев.

Причината не е в нас, резултатите от проверката ще бъдат публично оповестени и ще станат ясни за обществото, категоричен е ген. Станчев. Да напомня, че и самата г-жа Караянчева излезе с травма от това събитие, допълни той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.