Бриджит Макрон има седем внуци

Бриджит Макрон е стилна дама с изискан вкус.

Със съпруга й Еманюел Макрон нямат общи деца

Президентшата изумява със стройна фигура

След току що отминалите президентски избори във Франция Бриджит Макрон, съпругата на преизбрания на поста Еманюел Макрон, остава първа дама на страната. Тя е такава от 2017 г., когато той спечели първия си президентски мандат. Макар всички да наблягат на възрастта й – 69 години, и на разликата в годините на двамата – близо 25, Бриджит Макрон не стои в сянка, а винаги присъства активно до значително по-младия си съпруг, докато той изпълнява държавните си задължения. Тя самата има официален статут, получен по настояване на президента през август 2017 г. – неплатена длъжност в представителството на страната. 

Учителка по френски и латински

Бриджит Макрон е шестото, най-малко дете в семейството на пето поколение производители на шоколад и сладкарски изделия. Родена е в Амиен на 13 април 1953 г.

Семейство Троние се заселва в северния френски град Амиен през 1872 г. и се радва на завидно състояние, спечелено от производството на шоколад и местни сладкиши, между които амиенската разновидност на прочутите френски макарони. То притежава и мрежа от сладкарски магазини. Бизнесът и до днес носи на семейството приход от 4 млн. евро годишно. 
През 1974 г. Бриджит се омъжва за бъдещия банкер Андре-Луи Озиер, с когото имат три деца – Себастиан, роден през 1975 г., Лоранс – 1977 г., и Тифани – 1984 г. Себастиан става инженер, дъщерята Лоранс е кардиоложка, а Тифани – адвокатка. От тях първата дама има общо седем внуци. Със съпруга й се развеждат официално през 2006-а, а следващата година тя се омъжва за Еманюел Макрон.

През по-голямата част от живота си Бриджит Троние работи като учителка по френски и латински език – отначало в Париж, след това в Страсбург, а през 1991 г. се връща в родния Амиен и започва да преподава в йезуитския лицей La Providence. Там учи и дъщеря й Лоранс, която е съученичка с Еманюел Макрон. През 1993 г. той посещава уроците по литература на Бриджит и театралния клас, който тя ръководи. 

Любов на инат

С фигурата си г-жа Макрон печели и овации, и завист.

Двамата разговарят много за произведенията на писатели, за поставяните пиеси и въобще за нещата от живота. Той често я изпраща след репетиции, тя поощрява писателския му талант и го нарича „втори Моцарт“ заради музикалните му способности. Кани го в дома си като съученик и приятел на децата си. 17-годишният ученик се влюбва в своята учителка и й се обяснява. Казва й, че един ден ще се ожени за нея. Той признава на родителите си, че е влюбен и те отначало мислят, че става дума за дъщерята на учителката, а не за самата нея. За да предотвратят назряващия скандал, изпращат сина си да завърши училище последната година в Париж.

Не знаем как е реагирала на обяснението в любов омъжената жена, майка на три деца, но през 1994 г. връзката с нейния ученик започва и не прекъсва по времето, когато той живее в Париж, макар и само по телефона и чрез кореспонденция. Когато нещата излизат наяве, Бриджит е подложена на жестоко преследване. Всички приятели й обръщат гръб. Бащата на Еманюел е твърдо против връзката с учителката.

Мълвата стига до Андре-Луи през септември 1996 г. и той незабавно къса с жена си, напуска дома им, а по-късно и Париж. Оттогава живее в отшелничество и никога повече не се вижда с нея. Отказва да дава всякакви интервюта, особено след като тя става първа дама и медиите упорито го преследват. Преди две години умира и е погребан от най-малката си дъщеря в пълно уединение. За смъртта му става известно девет месеца по-късно от интервю, което Тифани дава за „Пари мач“.

Макрон предлага брак на Бриджит, когато вече е на 30 години, а тя е официално разведена. Така на тази възраст става едновременно и баща, и дядо. Той осиновява трите деца на съпругата си веднага след сватбата. Интересен факт е, че синът Себастиан е с почти три години по-голям от втория мъж на майка си, едната дъщеря е негова връстничка, а втората е с две години по-малка от него.

Еманюел Макрон приема децата и внуците на жена си като свои.

Еманюел обаче намира общ език с трите деца на съпругата си. Те често се събират заедно, пътуват на общи ваканции. Нещо повече – тримата наследници се включват активно в предизборната му кампания на президентските избори през 2017 г. Въпреки че Еманюел и Бриджит Макрон нямат общи деца, той приема седемте внуци на жена си за свои, дори е сниман как храни най-малкото дете с биберон. 

Жена със стил

Не може да се отрече, че президентът на Франция дължи много на жена си за своята кариера. Това признават сега и неговите родители, които се сдобряват със снаха си едва след успеха на първите му избори.

Бриджит изоставя учителската професия и застава плътно до мъжа си, когато той навлиза в политиката – първо като министър на икономиката, а после и като основател на партия „Напред!“ и кандидат за президент. Оттогава тя е не само украшение до него по време на държавни посещения, а и изпълнява свои функции, разтоварвайки го от някои задължения.
Където и да се появи първата дама, неизменно става обект на интерес от страна на медиите – не само заради публичните целувки, които разменя с мъжа си, а и заради външния си вид. Тя е висока 1,75 м и никога не тежи повече от 50 кг. Изрусена, с тен от солариум и винаги на високи токчета. Посещава редовно ревюта на световни марки, но се облича предимно в Christian Dior и Louis Vuitton.

Мнозина се възхищават на стройните й крака, които първата дама често показва под мини поли. Водят се спорове дали е прибягвала до пластична хирургия, но натежава мнението, че перфектният й външен вид е съчетание на добри гени и професионална грижа.

В края на 2021 г. президентшата заведе серия от дела срещу автори на слухове в социалните мрежи, че е родена като мъж. Такива писания имаше преди години и по адрес на Мишел Обама. Нищо чудно - в политиката се използват всякакви средства. Не е случайно, че публикациите се появиха в крайнодесни медии в навечерието на президентските избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл