Британец се жалил, че разстреляли кучето му

Снимка: Архив

Три жалби пуснали жители на селото срещу кучетата на чужденеца

Куче, собственост на семейство британци, заселили се в поповското село Горица, е било разстреляно в събота вечерта. Сигналът за убийството на животното бил подаден от собственика, съобщиха от полицията в Търговище.

Образувано е досъдебно производство за причинена противозаконно смърт на кучето.

Според хората в Горица то било убито извън населено место от ловец, който имал разрешение за отстрел на вреден дивеч. Според тях животното не било регистрирано, нямало задължителните документи, както и още 10-на кучета в двора на британеца.

„Оградата на имота е ниска и кучетата прескачат, плашейки хората по улицата. Три жалби сме вкарали вече в кметството, защото утре може да пострада някой”, разказаха те.

Не можели да се разберат със собственика чужденец, който сега търсел сметка за убийството на кучето си.

В Горица имало и друго семейство британци, но те спазвали правилата и отглеждали кучетата си в добре заграден двор и в къщата си.

От полицията пък коментираха, че тепърва ще се изяснява къде е простреляно кучето. Трупът бил намерен в двора, но било по-вероятно по него да е стреляно навън и то да се е довлякло в агония до дома си, където издъхнало. Засега не съобщават кой е стрелецът, въпреки че в селото знаят името му.

В Горица живеели под 100 човека, повечето били възрастни. Все още не били подали заявления за регистрация на кучетата си и тепърва щели да идват ветеринари, за да слагат чипове на домашните животни. Бездомните пък щели да бъдат прибрани в приют, надяват се местните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България