Британският пастор педофил на български пред съда: Обичам всеки ромски гражданин в Сливен!

Британецът Даниел Хъл е в ареста от есента на 2019 г.

Второто дело срещу Даниел Хъл е за укрити данъци, първото - за блудство с 8 циганчета, буксува

 

Евангелисти: Не е наш брат!

Британецът Даниел Хъл е в ареста от есента на 2019 г.

Британският педофил Даниел Ериксън Хъл се изправи днес пред Окръжния съд в Сливен за разпоредително заседание за над 30 000 лв. недекларирани и неплатени данъци върху дарения на стойност близо 1 млн. лв.
“Служа на Бога и обичам всеки един ромски гражданин от тука, от Сливен”, заяви на български език пасторът пред съдебната зала. Срещу чужденеца е внесла иск и община Сливен, но той не бе присъединен към делото и не е ясно дали ще бъде предявен в друго производство.

Двама адвокати - Владислав Янев и Светлозар Николов, бранеха британеца, който е подсъдим и за блудство с 8 момченца от ромския квартал “Надежда”. Това дело обаче, засега не е стигнало доникъде, макар да влезе в Районния съд в Сливен още миналото лято. Защитата е настояла за отвод на първия съдия като е внесла искане, в което посочила над 20 основания. Той се оттеглил, делото получил втори съдия, който също си направил отвод. Предстои ново разпоредително заседание при трети съдия, което е насрочено за 10 часа на 20 януари.

Даниел Хъл бе задържан след разследване на ВВС и публикации на “Труд”.

Молитвеният дом на неговата Християнска църква “Единство” в циганския квартал “Надежда” в Сливен.

Английският журналист Пол Кениът се опита да снима в най-бедната част на циганското гето, където пасторът проповядва, но той и екипът му бяха прогонени с камъни от ромите, които даже готвеха протест пред съда след задържането на Хъл. Британецът стана клиент на българското правораздаване, след като вече е излежал присъда от 15 месеца за посегателства срещу деца в родината си, бил е определен като “опасен за деца” и имал забрана да напуска Острова.

Хъл е бил обявен за издирване от британските власти, но необезпокояван заживял в 20-хилядния ромски квартал на Сливен от 2018 г. Той си купил къща и открил молитвен дом на регистрираната по негова молба Християнска църква “Единство”. Събирал дарения чрез интернет, помагал на местните жители с пари и вещи. Блудствените действия, за които е обвинен, са извършени в различни периоди на 2018 и 2019 г. спрямо 8 деца, пет от които на възраст под 14 години. Възможно е да има още жертви на извратеняка, които мълчат от страх. Малчуганите оставали да спят в молитвения дом, където той се гаврел в тях. Разследващи не изключват родителите сами да са водели малолетните си деца при педофила срещу заплащане.

От септември 2019 г. Хъл е в ареста с мярка “задържане под стража”. След като британецът бе задържан, пасторите от евангелистките църкви у нас се разграничиха от него. Те бяха категорични, че никой не го е упълномощил да провежда служби в Сливен и че той не е от тяхното протестантско братство.

Коментари

Задължително поле