Британски министър: Руски хакери се месят на изборите в България

Снимка: Архив

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън обвини Русия в опити за дестабилизация на Запада и НАТО, включително и чрез медии.

„Има твърдения за руска намеса в поредица избори: от България до Съединените щати. У нас няма съмнение, че Русия използва различни средства, с които разполага – информация, телевизионни мрежи, пропаганда”, посочи министърът в интервю по телевизия „Скай нюз”.

Фалън отново обвини руски хакери в намеса в изборите в България и Франция.

„Нямаме съмнение, че Русия използва многото различни оръжия, с които разполага, включително телевизионни мрежи и пропаганда. Няма съмнение, че Русия агресивно се намесва в други демокрации. Ние трябва да сме наясно с това“, каза Фалън.

По думите му сега Русия заплашва с намеса в изборите в Германия, така както, според твърденията, се е намесила в американските избори.

„Русия се опитва да дестабилизира Запада, опитва се да разедини НАТО и една от главните задачи, и алиансът го разбира, е заедно да отблъскваме всички тези заплахи. Независимо дали става дума за тероризъм, руска агресия или кибер заплахи, алиансът трябва да е единен”, каза Фалън в Брюксел.

В предишна своя реч британският министър на отбраната заяви, че Русия концентрира усилията си по дестабилизиране срещу САЩ, Франция, Германия, Холандия, България и Черна гора.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (10)

 1. Това сигурно е голям грях. По-голям от дестабилизиране на една суверенна държава. И къде по-важна тема.

  1. никой не казва, че е грях!
   става дума за твърдения… некви, някъде, недоказани… за простите овци.

 2. Така е Евгени. Те такива хрисими орат с танковете полето като във вица, а ние сме тръгнали да се съмняваме в тях. Е убили някои дисидент във вражеска държава, застреляли някой журналист насред Москва ама то това какво да го броим. Щом Русия казва че няма такива работи-значи няма.

  1. ах на бати промитата овца… човекът и казва в речта си кат на овца – твърдения, тя го интерпретира като факти…

 3. Британските боклуци лъжат повече от нашите мангали. Мърши и изроди непоръбени.

 4. Ей такива като Фалън правят така, че нормалните хора да се погнусят от недоказани твърдения. Как пък точно само Москва им е черна. А с хакерските измислици станаха до един досадни всички подобни на Фалън британски и американски полит-истерици.

 5. Значи Русия „…Русия концентрира усилията си по дестабилизиране срещу САЩ, Франция, Германия, Холандия, България и Черна гора.“ , а същите държави са безпомощни като 2-годишни дечица и само подсмърчат – и най-важното – нищо не правят срещу Русия – не я дестабилизират , не приближават военните сили на НАТО към границите й , нямат над 400 военни американски бази около границите й – света вода ненапита са изброените „жертви“ на Руските действия .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.