Британски радикал преследва "нашественици" по българо-турската граница

Джим Доусън, шотландски антимюсюлмански активист

Шотландски антимюсюлмански активист е участвал в преследване на нелегални имигранти по българо-турската граница и е дарил на радикалната организация Българско народно опълчение „Шипка” екипировка, съобщава в.”Дейли Рекърд”, цитира БТВ.

Джим Доусън, борец срещу абортите и основател на организацията „Британия над всичко”, е публикувал серия от видеа, в които призовава съмишленици от Европа и Америка да помагат с дарения на паравоенните формирования у нас. По думите му браздата е ключова зона, която трябва да бъде защитена от „нашественици”, които искат да подчинят целия свят.

„По времето на дядо ми, тази земя е била под владението на османците, на мюсюлманите. Сега те се връщат. Помнете, че силите на исляма някога са стигнали до Виена”, припомня в едно от видеата Доусън, който е категоричен: „Това не е политика, това е битка между доброто и злото, черното и бялото. Битка за кръста. Битка за Христос”.

Кадрите показват маскирани мъже с военни униформи и знамена, като стилистиката им всъщност слабо се отличава от тази на някои от радикалните джихадистки организации.

[embed]https://youtu.be/_6Z0U3O_KWU[/embed]

 

 

 

Той призовава: „Ако можете, елате и тренирайте с тези хора, помогнете им. Ако сте твърде стар или не можете да напуснете работата си, изпратете им малко пари”. Радикалният активист посочва, че е донесъл камуфлажно облекло, бронежилетки, дронове, очила за нощно виждане.

По думите му активистите на БНО „Шипка” са „мъже и жени, предимно служили, които правят това в свободното си време, като са заплашени от всякакви рискове. Те са добри хора, които се нуждаят от вашата подкрепа”.

От БНО често агитират в социалните мрежи за промяна в държавното устройство и открито приветстват действията на доброволните отряди, които преследват и задържат нелегални имигранти в пограничните райони. Такива структури действат в рамките на "Шипка".

Действията на лица като Динко Вълев и Петър Низамов-Перата са силно разпознаваеми в социалните мрежи, но мигранти твърдят, че срещите с подобни „ловци” са свързани с побой, унижения и грабеж. Има и информации, че се нападат само тези нелегални имигранти, които не са придружени от подходящите трафиканти.

[embed]https://youtu.be/Rf8ZF-yimYc[/embed]

 

 

 

Самият Доусън е свързан със скандали и в родината си. „Британия над всичко” стана известна с нахълтване в няколко джамии. Той е декларирал подкрепата си и за други радикали – забранена унгарска неонацистка организация. Името му е в списъка на 920-те най-опасни антиислямски активисти от 22 страни. Там компания му прави Андерш Брейвик, който излежава присъда заради смъртта на 69 души през 2011 г.

Българските радикали и друг път са получавали подкрепа от чужбина. Бившият зам.-председател на германското движение ПЕГИДА Татяна Фестерлинг стана клиент на прокуратурата в родната си страна, след като заедно със свой колега холандец се включи в антиимигрантски патрул на границата с Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България