Броят на жертвите на урагана "Харви" достигна 44

Доналд Тръмп и Мелания раздаваха обяд на хора, останали без подслон 

Общият брой на жертвите на урагана "Харви" достигна най-малко 44, отбелязва АП.  Американският добив на петрол в Мексиканския залив все още е с 6 процента по-малък от обичайното. Добивът на природен газ в Мексиканския залив е с 10,5 процента по-малък.

От Белия дом съобщиха, че по разпореждане на президента Доналд Тръмп нивото на федерално финансиране на мерките за отстраняване на последиците от урагана се вдига от 75 на 90%. При необходимост от незабавна помощ може да се стигне и до 100% федерално финансиране, съобщава Ройтерс, като цитира Белия дом.

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп посети за втори път  щата Тексас, за да се срещне с пострадали от урагана Харви. Той похвали усилията на местните власти за справяне с последиците от стихията по време на среща с хора в център за настаняване на останали без дом. "Колкото и да е трудно, това, което правите, е чудесно. Наистина съм щастлив от това, което става тук."

Тръмп и съпругата му Мелания се присъединиха към доброволците, които раздаваха обяд и помощи, осигурени от Червения кръст, като храна и хигиенни продукти. Двамата се включиха в товаренето на палети с бутилки с вода.

https://twitter.com/crusher614/status/904176130688638976

 

 

 

 

 

 

По-късно Тръмп се срещна и с участници в спасителните операции в другия пострадал щат - Луизиана, и им благодари за усилията, предаде Асошиейтед прес. Придружаваха го съпругата му Мелания и губернаторът на щата Джон Бел Едуард.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка