На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

БСП вдига двойно парите на своите

Деница Златева става вице на Нинова
Пленумът с анализ на служебното правителство

Партийните структури на БСП ще имат двойно увеличение на средствата от “Позитано” 20. Това ще е едно от предложенията на лидера на БСП Корнелия Нинова, което ще бъде гласувано на заседанието на Националния съвет на партията тази неделя. От миналата година те получават по 2,40 лв. за всеки глас вместо по 1,20. Освен че заради добрите резултати на изборите местните централи ще имат повече средства, в неделя ще бъде гласувано ново увеличение от 10 стотинки и сумата вече ще е 2,50 за всеки глас за БСП от последните избори.

Пленумът на социалистите ще направи и анализ на работата на служебното правителство.
Сигурно е, че служебният вицепремиер по председателството Деница Златева няма да се връща в президентството. А ще стане зам.-председател на БСП и отново ще поеме международните връзки на партията. До момента вице на Нинова е само Стефан Данаилов. От Изпълнителното бюро ще излязат 5-6 членове, които са депутати. Едновременно в бюрото и в пленарната зала обаче ще останат Валери Жаблянов, който е зам.-председател на НС, както и Кирил Добрев и Драгомир Стойнев. Пловдив и Варна ще имат задължително свои представители, като мястото на Георги Гергов ще бъде заето от Атанаска Пенева.

Варна остава без представителство
Кметове влизат на „Позитано“ 20

Промените в състава на Изпълнителното бюро на БСП предвещават напрегнато заседание на “Позитано” 20. Това коментираха пред “Труд” членове на Националния съвет на БСП. Най-сериозен отпор готвел депутатът Красимир Янков, който в момента е член на ръководството. Но ще бъде изкаран от Изпълнителното бюро. Така, за разлика от Пловдив, социалистите от Варна щели да останат без представителство. Регионалният принцип обаче ще бъде компенсиран от включването на знакови за левицата кметове като Владимир Москов (Гоце Делчев) и Румен Гунински (Правец).

#

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.