БСП внася промени в ГПК за частните съдебни изпълнители

БСП внася предложенията на омбудсмана Мая Манолова за промени в Гражданския процесуален кодекс за частните съдебни изпълнители. Това обяви в предаването „Неделя 150“ по БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Своеволията да ти продават жилището три пъти по-евтино, да нямаш възможност да обжалваш оценки или действия на частните съдебни изпълнители, да нямаш никаква информация и право да се защитиш правата – това трябва да спре“, заяви лидерът на БСП.

Нинова припомни, че първия законопроект, който „БСП за България“ е внесла в 44-ото Народно събрание е за преизчисляване на всички пенсии и посочи, че групата продължава с предизборната си програма и изброи още Закона за държавните и общински предприятия, който цели да се спрат политическите назначения в бордове.

Тя обясни, че левицата, с политики,  ще следва предизборните си цели, а управляващите се отмятат от предизборните си обещания. „Управляващите отстъпиха от обещанията си и подмениха волята на хората, които ги подкрепиха. Видяхме, че при гласуването на правителството имаше сериозни разминавания между обещанията и програмата им”, подчерта Нинова и посочи, че те са отстъпили и от проблема с демографската катастрофа, което е било техен приоритет, по темата за сигурността на страната ни - също.

„Продължаваме със Закона за храните, който защитава българските малки и средни производители и целия пакет социални закони“, заяви лидерът на БСП.

По повод обявеното от ГЕРБ, че ще внесат промени в изборното законодателство, с които да се въведе мажоритарна система, Нинова заяви, че БСП е против всички депутати да са мажоритарно избрани. „Ние сме за смесена мажоритарно пропорционална система. Ще си внесем и свой законопроект, който отговаря на нашата позиция“, каза Нинова.

По повод поведението на БСП в 44-ото Народно събрание, Нинова коментира, че БСП остава опозиция и е алтернатива на управляващото мнозинство.

„Внасяме законопроекти, които отговарят на нашата предизборна програма. Процедурните хватки за такива неща са на елементарно равнище. Нашата опозиционност ще бъде на равнище политики“, каза Корнелия Нинова. Тя обърна внимание, че има сериозно разминаване между предизборните обещания и програмата на политическите сили в управлението. „Това е едната посока, в която ние ще отстояваме позиции - да си изпълняват предизборните обещания. Втората е абсолютна последователност за това, което сме говорили преди изборите и това което ще правим сега като опозиция“, заяви лидерът на БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България