БСП в Банско: Неприемането на плана за НП „Пирин“ не защитава българските интереси

„Неприемането на плана за управление на Национален парк „Пирин“ и това, че постоянно се намира начин да се обжалва, е лоша услуга за гражданите и бизнеса от региона и не защитава българските интереси. Това заяви депутатът от БСП Атанас Костадинов на среща с гражданите от Банско.

По думите му, когато се взимат такива решения, трябва да се следи те да бъдат полезни за местната икономика и да отговарят на националните приоритети. Според него трябва както на национално ниво, така и на регионално да се определят конкретни приоритети, които да се развиват от държавата. „За да постигнем всичко това, са необходими справедливост за хората, развитие на региона и политическа воля“, заяви Атанас Костадинов.

Банско бе първата спирка на червени депутати, които тръгнаха по график да обикалят Пиринско, за да представят „Визия за България“.

„Като опозиционна партия решихме, че е наш дълг и отговорност пред хората да споделим нашите виждания за развитието на България, да търсим идеи и предложения“, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева в Банско.

Весела Лечева подчерта, че в сферата на регионалната политика основна цел на БСП е да се се намали дисбалансът между отделните райони и да се помогне на всеки район да развие своите приоритетни сектори. Тя подчерта, че безспорно за Банско това е туризмът и трябва да се работи в посока той да стане целогодишна европейска туристическа дестинация. „Това е възможно да стане, ако се насочат приоритетно инвестиции в инфраструктура, подкрепа на местното производство и инициативи от страна на правителството“, подчерта Весела Лечева.

„Държавата трябва да е гръб на българските предприемачи“, заяви народният представител Жельо Бойчев. Той подчерта, че трябва да се смени социално-икономическият модел, който концентрира финансовите ресурси в малка група хора за сметка на мнозинството български граждани. По думите му държавните дружества трябва да бъдат управлявани така, че да могат да решават проблемите на хората и да носят печалба. „България се нуждае от радикална промяна, която не е само въпрос кой е на власт, но и какво ще прави. Който и да дойде, ако продължи така, няма да постигне нужните за България резултати“, категоричен бе той.

Жельо Бойчев подчерта, че Борисов и правителството му нямат оправдание за това, че не могат да реализират потенциала на България в планинския туризъм. „Ние отдавна сме приели позиция на НС на БСП за развитието му. Искам да знаете, че имате нашата подкрепа за развитие на вашия регион“, заяви той.

Красимир Янков пък заяви още, че сектор „Сигурност“ трябва да е независим от политическа намеса. Има органи, които трябва да гарантират прилагането на законите и опазването на обществения ред, но МВР се ръководи от Бойко Борисов, за да обслужва ГЕРБ“, заяви народният представител от БСП. По думите му гражданите са поставени в положение да се страхуват от силния представител на властта, за който МВР се грижи – кмет, народен представител, общински съветник, политически ръководител от партиите в управляващото мнозинство. „Изход има! Нов модел на сътрудничество на органите на реда с гражданското общество и нов модел на функциониране на сектор „Сигурност“, независим от политическа намеса“, категоричен бе Янков.

Вижте коментарите (7)

  • Защо не спрете да плюете? Така не се прави политика! Аз лично не харесвам ГЕРБ, но от вас се отвръщавам.Какво предлагате, освен общи приказки? Разграничете се от управлението на Луканов, Виденов и неуспешната тройна коалиция.Може би тогава народа ще ви повярва! И най важното: със лидер синята приватизаторка Нинова, участничка в БАНДИТСКАТА приватизация, нямате никакъв шанс.Народа не е толкова глупав, колкото ви се иска. Ще си стоите в ъгъла, ще плюете и ще гледате власт през крив макарон!

    • Съгласен съм с теб! Плямпат по цял ден и пак нищо не казват! Кой е казал, че ГЕРБ не иска да развива туризма в Банско? Въпросът е да се построи втори лифт и НИЩО повече в Националния парк. БСП-то както винаги все е недоразбрало и върви след, а не преди проблема. Псевдоеколозите въртят на шиш бизнеса, ама за тях Лечева, Нинова и сие си мълчат! Аман от червени латерни!

  • Права е Весела Лечева! Естествено, че за Банско най-важен е туризмът и трябва да се работи по всякакъв начин за неговия просперитет. А една от най-важните стъпки за този просперитет е прословутия втори лифт, който 200 години вече се дъвче, но така и не се прави. Той ще отвори много целия регион за туристи и ще бъде подобрена инфраструктурата.

  • Неприемането на плана за НП Пирин обслужва интересите на Прокопиев!

  • А-бе, Вили, жена ли си-мъж ли си, не си личи от името ти. Весела Лечева ли каза истината и никой друг не се сети до сега. Слава богу, оооооооооооо небеса. Добре, че Весела Лечева откри Америка. Бравоооооооооооо.

  • А Весела Лечева дължи на обществото много отговори по въпроси възникнали отдавна в нейното семейство. Задкулисието на БСП е толкова огромно, че където бръкнеш излиза далавера и схема. Г-жо Лечева обществото чака отговори за семейния ви бизнес, за стрелби/но не спортни/, за едни тайни тарикатски договори, въобще много мръсотия има.

  • Цяла зима измислени атаки по Пирин и втория лифт, сега ли се сетиха, че това не е в интерес на хората.

Този уебсайт използва "бисквитки"