БСП замразява депутатските заплати

В началото на следващото Народно събрание БСП ще внесе предложение депутатските заплати да бъдат замразени. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Според нея не е морално доходите на хората да не се повишават, а тези на депутатите да растат.

Възнаграждението на избраниците се определя на всяко тримесечие съобразно средната заплата в бюджетната сфера, която през последните години непрекъснато расте.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. ле ле ,тая изби рибата !!е това е популизъм пар-екселанс,ще излъже хората по селата тая предателка и калинка от цвят на цвят!! вчера с СДС днеска с БСП ,само да сме напред!!един път предател ,винаги предател!!!

    1. Може да е популизъм може и да не е, ама ако направи това – да замрази заплатите на „обгърнатите от всенародната любов“ дИпутати-хрантутници – ще ръкопляскам с две ръце!!!!

  2. Ами защо я оставят да прави “популизъм“другите политиханце? Темата за заплатите и много високия брой на дупетатите в България се коментира от години, особено последните няколко, и властващите политиханце се разсейват и не се вслушват в гласа на България и Народа, който ги е избрал да тунеядстват, пардон да ‘управляват’. Разбира се, че е изключително Неправилно и гавра с Народа да имаме така високо заплатени държавни “ръководителе“пардон тунеядци, празиденти, дупетата, топлинни вериги и др. демохрати, когато населението е с най-ниския стандарт в света. Е, може в Африка да има по-зле, ама надали:( Не само това – да се национализира енергията на България и разни интермафоизни банки да престанат да вторачват оскотели ненаситни очи в топлото ни и да не “съветуват“колко още требело да се подигнат цените на токат:) Що не одат да съветуват канадците, американите, немците и пр. ? Щото не им стиска затова:)??? С уважение, безпартийни хуманисти и просто добри хора/патриоти – Обединени:)

  3. Те заплатите от следващия парламент са замразени за 3 години заради замразяването на минималната заплата. Тази дебела комунистическа пача го знае много добре.

  4. Депутатите си били замразявали джобните! Дрън-дрън! От нашия град имаше един депутат. Преди да стане депутат всека сътрин клечеше пред гаража ми, за да го закарам до София, където уж нещо подработваше. Шест месеца, след като стана депутат той вече имаше две BMW-та, едното от които чисто ново, платено в брой, с местен номер. После този депутат се изложи пред цела България, понеже в отговор на журналистически въпрос той отговори, че България е длъжна да затвори 7-и и 8-и блок на АЕЦ Козлодуй. Добре че не затвори АЕЦ Белене! Накрая, вече бивш депутат и новоизпечен Зам. Областен го хванаха с столичен МОЛ с рушвет белязани пари. Това като олицетворение на морала на българския политик. Та те така….

  5. Защо всички действия които по принцип трябва да бъдат предприети, се приемат за популизъм. Кака ни Кури явно е взела поука от грешките на целият преход и е решила да действа яко. Защо трябва това да е популизъм? Ако дойде на власт и не продължи с този размах както сега действа, то ще я изгоним с още по-голям размах. Все си мисля, че тя ще оправи нещата.

Отговорете