Есил Дюран в супер форма за лятото (СНИМКИ)

Синоптикът Петър Янков пред “Труд”: 30 000 гръмотевици ударили България за ден

Италия е първи приятел на САЩ

Кмет давал 30 000 лв. подкуп на общинар (обзор) Местен бизнесмен осигурявал парите за рушвета

Сухопътните сили на САЩ след трагедията в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

Иракли Кобахидзе, председател на парламента в Грузия: Възобновяването на директните полети между България и Грузия ще увеличи туристическия обмен

17 800 стикове за бездимни цигари задържаха митничари в сръбски автобус

Над 250 самодейци се изявиха на събор на читалищата в община Елена

Решават до месец за присъдата на акушерката Ковачева

ЦСКА срещу тима на Савичевич и Миятович

Новата американска посланичка – кюрдска бежанка от Ирак Документалният филм American Herro разказва за живота на Херо Мустафа

Художникът Ставри Калинов: Крадецът от изложбата е чужденец

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 юни 2019

„Лъвиците“ разкъсаха световния шампион

Обявиха тревога от цунами след силно земетресение до Япония

БСП започва да възстановява войнишките паметници в България Кампанията "Светите места на България" ще е национална

unnamed-5Стартираме национална кампания за идентифициране и възстановяване на всички войнишки паметници в България заедно с Младежкото обединение в БСП. Това обяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова. Кампанията се казва „Светите места на България“ и в нейните рамки ще се намерят, идентифицират и  възстановят всички войнишки паметници в България. Така ще бъде очертан маршрутът по пътя на Българската армия. Предстои да бъде създаден национален сайт, в който ще се отразят тези места и състоянието на паметниците. 28 младежки екипа в 28 области ще се заемат с тази работа.

„Обръщам се към всички млади българи: ако желаете да направим тази кампания и да се включите, заповядайте при нас. Тук не става въпрос за партии, а става въпрос за България. В миналото сме имали много поводи да се гордеем като народ“, каза лидерът на БСП. Тя посочи, че младите хора в БСП искат да направят така ,че и техните деца да се гордеят.

„Днес направихме национална среща на Младежкото обединение в БСП. Това с мен са млади хора от цялата страна. Обърнах се към тях да стъпват на опита на по-възрастните, но и да бъдат активни. Благодаря им за страхотните идеи, които днес дадоха за политики“, заяви Корнелия Нинова.

От своя страна председателят на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова благодари на Корнелия Нинова за оказаната подкрепа за инициативата на младите социалисти „Светите места на България“. „Идеята ни е тя да бъде надпартийна, национална и затова призоваваме всички млади българи в страната ,които имат желание да се включат в тази наша инициатива, в момента, в който пуснем сайта, те да изпратят свои контакти, за да можем да се свържем с тях“, призова Делибалтова. По думите й без да се пази историята, няма как да се пази бъдещето.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.