„БСП за България“: Осигурихме финансирането на всички АГ дейности в Карловската болница до приключване на съдебните процедури

„Успяхме да осигурим финансирането на родилната и всички АГ дейности в МБАЛ "Д-р К. Попов" в гр. Карлово до приключване на съдебните процедури“. Това заявиха народните представители от ПГ на "БСП за България" Веска Ненчева, доц. д-р Георги Йорданов, проф. д-р Анелия Клисарова, проф. д-р Георги Михайлов, д-р Илиян Тимчев, д-р Валентина Найденова и Георги Гьоков след проведена среща с представител на ръководството на НЗОК д-р Йорданка Пенкова. Покана за срещата беше отправена и до директора на РЗОК-Пловдив д-р Магдалена Петрова, управителя на МБАЛ "Киро Попов" - Карлово д-р Христо Пелев и председателя на ОС-Карлово Теодор Шойлеков, но те не се отзоваха.

„Успяхме да мотивираме ръководството на НЗОК и Лекарския съюз да се приеме специално указание от 14.08.2018 г. за облекчени условия за сключване на договор между НЗОК и лечебните заведения в тази област на здравеопазването“, допълниха народните представители. Те припомниха, че това указание е било издадено веднага след посещението им в болницата и благодарение на твърдата им позиция по създадения проблем.

„Продължаваме да следим развитието на казуса и сме готови да реагираме в случай на неблагоприятни решения“, казаха още народните представители от „БСП за България“. Те подчертаха, че са последователни в действията си за грижата за Карловската болница, където продължава напрежението заради проблемите с финансирането на 12 клинични пътеки в АГ отделение.

„Този въпрос беше поставен от нас още през юли. Въпреки проведените срещи с различни представители на централната и местните власти вследствие на обществените настроения в региона срещу закриването на АГ отделението, въпреки ангажимента на министъра на здравеопазването, до момента няма реален резултат от дейността по запазване на АГ дейността в карловската болница“, подчертаха от левицата. След изпратената покана за среща от народните представители от „БСП за България“, финансирането по 11 клинични пътеки е било осигурено. Срещата днес с представител на НЗОК гарантира, че финансирането ще продължи до приключване на съдебната процедура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика