БСП: Кабинетът търси алтернатива на НДК за европредседателството. ГЕРБ: Нямаме такава информация

Временната парламентарна комисия, чиято цел е да провери как са изразходвани парите, отпуснати на НДК за българското председателство на съвета на ЕС, проведе своето първото заседание. На него от БСП обявиха, че кабинетът търси алтернативен вариант за сграда, която да бъде център на европредседателството ни, вместо НДК. Председателят на комисията Диана Йорданова отхвърли тази информация, като я нарече „слух, изваден от контекста“, съобщи БНТ.

"Ние вече доближаваме средата на юли - както виждате НДК е на кота 0. По наша информация това няма нищо тайно и е правилно правителството да търси резервни варианти. По предварителна информация те търсят варианти в Бояна, в Експо центъра, но това ще е един грандиозен провал, ако така се окаже. Дано не е така, но към момента нямаме основание да бъдем оптимисти за НДК", каза Гечев.

"Прекалено много уважавам професор Гечев, но понякога извън контекста си вади думи негови предположения, които по никакъв начин не почиват на факти. Към този момент аз нямам такава информация. Мисля, че целта на цялото правителство, всички усилия са съсредоточени върху това, действително ремонтът на НДК в най-забързани темпове да бъде осъществен", отговори Диана Йорданова от ГЕРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България