БСП-Карлово поиска инжекция от 300 000 лв. за спасяването на местната болница

Съществуването и стабилизирането на местната болница "Д-р Киро Попов" да стане приоритет за Общински съвет - Карлово и за кмета д-р Емил Кабаиванов поискаха днес в нарочна декларация общинските съветници от БСП в Карлово. Според тях монолитното мнозинство общински съветници в лицето на групите на кмета Кабаиванов, ПП ГЕРБ,  ПП "Евророма", и част от Патриотичния фронт са протакали решаването на проблема.

Социалистите са категорични, че има неглижиране на ситуацията и считат, че негова еманация е неизпълнението от страна на кмета на решение на ОбС за финансиране преместването на отделението за хемодиализа, в резултат на което болницата пропуснала да заработи десетки хиляди лева. Левицата настоява ОбС да вземе решение, с което да подкрепи персонала на МБАЛ "Д-р Киро Попов" в правото им на достойна работа и да бъде отпусната финансова помощ от 300 000 лева за стабилизиране на общинската болница.

Наред с критиките към управляващите община Карлово от БСП декларираха пълна подкрепа за работещите в лечебното заведение и заявяват готовност за съвместни действия с депутати от БСП за България и централите на другите политически партии да работят за промяна на законодателството в частта за общинските болници. "Искрено се надяваме, че няма да станем свидетели на доказаната управленска практика на десните партии: когато възникне управленски проблем в общинско или държавно дружество, то или се продава, или се затваря", се казва още в декларацията на общинските съветници от БСП-Карлово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България