Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Прокуратурата протестира оправдателната присъда спрямо стоматолога, обвинен за причиняване на смъртта на 14-годишно дете

Демет Йоздемир искала да стане адвокат

Правителството отпусна 24 млн. лв. за борба с бедствията

Михайлов титуляр срещу Парагвай

БСП напуска председателския съвет на НС Имало двойни стандарти при спазване на процедурата за внасяне на законопроекти

БСП напуска председателския съвет на НС заради двойни стандарти при спазване на процедурата за внасяне на законопроекти, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група.

„В комисиите, в които имаме внесени законопроекти, днес внасяме подписи на 1/3 от депутатите, членове на комисията. Искаме задължителното свикване на комисии, с извънреден дневен ред, разглеждане законопроектите на „БСП за България“, категорична бе Нинова.

„Заради двойните стандарти, които проявявате г-н председател, включително и днес, когато изпратихте БСП към процедура да внесе сама предложенията си в зала, знаейки, че не можем да го направим, тъй като не са изтекли сроковете, фиксирани в правилника“, обясни  Нинова и добави: „Тази процедура не важи за управляващите, влиза закон и на другия ден се гледа, ясни са двойните стандарти. Не разчитаме вече на дадена дума, защото вече многократно поставихме въпроса, беше ни давана такава и не се изпълняваше“, заяви лидерът на БСП. „Има хубава новина- на втория месец от свикването на парламента има внесени законопроекти от МС и от управляващото мнозинство. Очевидно нещо ще свършим преди да се разпуснете във ваканция, изморени от тежкия труд“.

Срещу практиката  в парламента се гледат единствено и само законопроекти на управляващите остра възрази от парламентарната трибуна и депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

„На председателския съвет остро възразих срещу дневния ред на парламента. Основната причина е, че не се гледат законопроекти на опозицията. Докато не се смени тази негативна тенденция, ние нямаме място в този председателски съвет“, каза Стойнев. Според него не е нормално, когато има внесени  законопроекти – ЗИД на КСО (внесен на 10.05), Закон за изменение на Наказателния кодекс (внесен на 25.05), законопроект за изменение на Наказателно-процесуалния кодекс (внесен на 1.06), още да не са гледани в правна комисия. „В комисията по земеделие – законопроект, който е внесен на 18.05, касаещ закона за храните, още не е гледан. Считаме, че това е тенденциозно отношение към опозицията“, допълни той.

По неговите думи е разбираемо желанието на управляващите да има конфронтация и сблъсък и по такива проблеми, но трябва да се уважават българските граждани. „Близо милион български граждани застанаха зад тези законодателни инициативи на „БСП за България“. Ваша е волята дали ще гласувате „за“ или „против“, но те трябва да се дебатират в пленарна зала“, подчерта Стойнев.

„Остро възразяваме върху този начин на работа на българския парламент, в които се гледат единствено и само законопроекти, внесени от МС или от управляващото мнозинство“, посочи зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“. Той даде пример, че в Комисия по земеделие и храните ще се гледа Законопроект за изменение за Закона за българската агенция за безопасност на храните, внесен на 19.06. „Докато законопроект, който ще подпомогне българските земеделски производители да се защити българското производство, българските граждани да консумират храни с високо качество, управляващите високомерно го отхвърлят. Дори не си правят труда да ги гледат в комисии“, коментира Драгомир Стойнев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.